To je to što me zanima!

Prepolovio se brod: Izvukli 15 mrtvih tijela iz Ohrida

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Makedonija: Mrtva su 15 turista, većinom Bugara. Ekipe ronioca pretražuju dno jezera. Na brodu nije bilo hrvatskih državljana, kažu u ministarstvu
Vidi originalni članak

Makedonski brod Ilinden sa 57 putnika i članova posade prevrnuo se i prepolovio u subotu na Ohridskom jezeru. Spasioci su izvukli 15 tijela iz jezera. Među poginulima je i dijete, a do sada je identificirano 11 žrtava. Poginuli su većinom umirovljenici, turisti iz Bugarske. Spašeno je 42 ljudi, a šest ih je lakše ozlijeđeno.  Većinu preživjelih čamcima su spasili gosti obližnjeg autokampa. Ekipe ronioca pretražuju dno jezera i čamcima tragaju za preživjelima. Svjedoci tvrde da je brod potonuo u nekoliko sekundi.
- Brod je odjednom oštro skrenuo, a zatim se prevrnuo. Hvatali smo se za sve što smo mogli dohvatiti. Bilo je nekoliko plutaća, ali brod nije imao pojaseve za spašavanje za sve - rekao je Ivan jedan od preživjelih. Ivan tvrdi da se spasio i čovjek koji nije znao plivati. Primio se za plutajuću dasku i izdržao dok ga njegova supruga i još tri žene nisu povukle na jedan od čamaca.
Brod je bio star 60 godina i potonuo je na dubinu od sedam metara. Vjerojatno jer je bio prenatrpan. Na njemu je bilo 57 ljudi umjesto 42 koliko brod može podnijeti. Zbog toga je navodno pukla sajla kormila. Vozili su se na otok Sv. Neum. Makedonski ministar transporta Mile Janakieski odmah je dao ostavku. Makedonska vlada nedjelju je proglasila danom žalosti. Iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova kažu da nema hrvatskih državljana među poginulima i nestalima. Bugarski  premijer Bojko Borisov poslao je zrakoplov po preživjele turiste. Mjesto nesreće je navečer obišao i bugarski predsjednik Georgij Parvanov.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • KD666 06.09.2009.

    kakvi komentari, Bože pomozi da nađu ostale.... da je taj čmar s nebesa imalo milostiv ako postoji, do ovoga nebi ni došlo

  • crazy_sale 06.09.2009.

    komoran kad se brod potopi,on napravi vir i struje koje se kreću ispod vode(računaj da je brod imao preko 10t),pa ti onda plivaj....nemožeš!!

  • magistra 05.09.2009.

    @ kormoran - i ja sam to isto pomislila.Lani krajem 8.mj bila sam na Ohridu i vozila se brodom do Sv.Nauma(ne znam je li to bio ovaj brod).Ali vjetojatno zbog prevelikog broja putnika dosta njih je bilo u zatvorenmo dijelu broda odakle se nisu stigli izvući.A pogotovo ako se radi o umirovljenicima.Oni koji su bili na gornjem nivou samo su uskočili u vodu i preživjeli.Strašna tragedija zbog nečije nemarnosti,sućut obiteljima poginulih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare