To je to što me zanima!

Preporod: Za eksperiment cjelodnevne škole treba izabrati one čiji učitelji to podržavaju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno je objavilo popis 68 matičnih osnovnih škola koje su se prijavile na natječaj za sudjelovanje u eksperimentu cjelodnevne škole
Vidi originalni članak

Sindikat Preporod pozvao je u srijedu Ministarstvo znanosti i obrazovanja da popis osnovnih škola prijavljenih na natječaj za sudjelovanje u eksperimentu cjelodnevne nastave nadopuni podatkom o provedenom izjašnjavanju vijeća i da se odaberu one u kojima učitelji to podržavaju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno je objavilo popis 68 matičnih osnovnih škola koje su se prijavile na natječaj za sudjelovanje u eksperimentu cjelodnevne škole. Preporod poziva da se popis škola nadopuni podatkom o provedenom izjašnjavanju učiteljskih i radničkih vijeća u prijavljenim školama "zbog samih škola i radnika koji u njima rade, zbog olakšanja rada Povjerenstva te zbog kvalitete odabranog uzorka".

POZVAO NA JEDINSTVO Srpski ministar predložio da se sruši škola u kojoj je počinjen masakr, želi spomen-park

- Zbog kvalitete provođenja eksperimenta i zbog njegovih dalekosežnih posljedica na preoblikovanje osnovnoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj, jako je važno da u eksperiment uđu škole u kojima su se radnici, a ponajprije učitelji, opredijelili za sudjelovanje u promjenama- stoji u priopćenju sindikata Preporod.

Smatraju da Povjerenstvo ne bi trebalo ni razmatrati prijave iz škola u kojima su se učitelji izjasnili protiv sudjelovanja u eksperimentu. U slučaju škola u kojima nije provedeno izjašnjavanje, isto bi odmah, a svakako prije donošenje odluke, trebalo zatražiti Povjerenstvo.

KOMENTIRA: ANA DASOVIĆ Glavni protokoli trebali bi biti stručnost, brižnost i poštovanje

- Cjelodnevna škola u osnovnoškolski odgojno-obrazovni sustav mora ući na način da njene prednosti budu prepoznate od strane onih koji su najstručniji i najpozvaniji o njima prosuđivati- poručuju iz Sindikata, dodajući da je bez svesrdne učiteljske podrške na neuspjeh osuđen svaki pokušaj preoblikovanja rada škola.

Kako će o odabiru prijavljenih škola ovisiti rezultati eksperimenta, velika je odgovornost na onima koji će ovih dana morati vršiti odabir, kaže sindikat.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ptica neznalica 10.05.2023.

    Poznajem puno učitelja i mahom su svi protiv. Dakle vjerojatno su ravnatelji ili samostalno donijeli takvu odluku ili ih je netko na to nagovorio, da ne kažem prisilio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare