To je to što me zanima!

Preskočili ogradu i nestali: U BiH traže bjegunce iz zatvora

U trenutku kad je jedan zatvorenik pao, Denis Dž. i Jusuf O. preskočili su ogradu u izgradnji i pobjegli iz zatvora poluotvorenog tipa u Ustikolini. Od petka navečer policija traga za njima
Vidi originalni članak

Policija u BiH od petka navečer traga za dvojicom muškarac koji su pobjegli iz zatvora u Ustikolini. Kako prenosi Dnevni avaz, oni su u petak oko 19.55 sati iskoristili trenutak kad su zaštitari, nakon pada, krenuli pomagati jednom od zatvorenika.

Preskočili su ogradu koja je još u izgradnji i pobjegli iz zatvora poluotvorenog tipa. Cijeli bijeg snimile su i kamere videonadzora.

Navode da se radi o Denisu Dž., koji je služio kaznu zbog tučnjave i nasilničkog ponašanja, te Jusufu O., migrantu porijeklom iz Alžira, koji je osuđen zbog krađe.

Odmah su obavijestili sve policijske službe u okolici te pretražuju teren i dronom. Još se ne zna je li bijeg bio dogovoren i jesu li imali pomagača koji ih je čekao u autu. 

Pretpostavlja se da su iz Ustikoline krenuli prema Fočanskoj Jabuci, te dalje prema Sarajevu, ali su pojačane i patrole, kao i kontrola prometa na ulazima u Ustikolinu i Goražde.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • BlackRaven 12.07.2020.

    Jesu ovi bježali iz birtije radi neplaćenog računa ili iz zatvora? Privatni zaštitari??? Wtf..

  • Cirenac 12.07.2020.

    Mogu im staviti soli na rep.

  • nori 🖖 12.07.2020.

    Poluotvoreno! Jeli više otvoreno ili zatvoreno ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare