To je to što me zanima!

Prešli su limite: Dječje bolnice bez novca HZZO-a gube odjele

Dio bolnica u Hrvatskoj prekoračio je limite za usluge koje su dogovarali na početku prošle godine. Među njima su i dječje bolnice Goljak i Srebrnjak u Zagrebu
Vidi originalni članak

Dio bolnica u Hrvatskoj prekoračio je limite za usluge koje su dogovarali na početku prošle godine. Među njima su i dječje bolnice Goljak i Srebrnjak.

Dobili smo naputak od HZZO-a da će se za sve iznose iznad dogovorenih limita raditi nivelacija. No sad smo dobili telefonsku obavijest da će sve fakture biti vraćene, ali neisplaćene - rekla je ravnateljica bolnice Goljak prim. dr. Katarina Bošnjak Nađ.

Dodala je kako je riječ o troškovima poslovanja, a iznos od 1,8 milijuna kuna, koliko su očekivali od HZZO-a, planirala je uložiti u proširenje usluga, novih tipova terapije, ali i edukaciju djelatnika. Isti problem ima i bolnica Srebrnjak. Oni su prekoračili limit za tri milijuna kuna.

- Mi smo obnovili jednodnevnu kirurgiju i otorinolaringologiju, primili smo 20 novih ljudi, za što smo dobili dozvole i od HZZO-a i od Ministarstva zdravlja, a sad nam taj novac ne žele nadoknaditi. Moramo sjesti za isti stol i pregovarati, no odnos HZZO-a prema pojedinim bolnicama je maćehinski. Mi se bavimo djecom i mali pacijenti su nam na prvome mjestu - rekao je ravnatelj bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo.

- Za prekoračenje limita Dječjoj bolnici Srebrnjak plaćeno je u 2015. dodatnih 4,202.718,19 kuna, što je gotovo dva dodatna mjesečna limita, što nije dobila niti jedna bolnica u RH. U ugovoru su jasno navedena pravila ugovaranja i isplata sredstava za usluge izvršene preko limita, u slučaju dječje bolnice izvršenih prvenstveno radi povećanja cijena u zadnjem kvartalu od 100% za dječju populaciju - kazala je Sanja Baković iz HZZO-a. Nema podataka koliko je bolnica u Hrvatskoj u istoj situaciji.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • vukovarac71 10.02.2016.

    super , sad idu lijekovi sa livada i e-bay-a

  • lilyan 07.02.2016.

    prejadno je ovo šta se želi napraviti od zdravstva, bit će koliko para toliko muzike-nažalost. Sve se radi i sve vodi k tome da se zdravstvo privatizira pa ko bude mogao liječit će se a tko ne-kako mu bude pa makar bio i dijete.

  • KOKKYCH 07.02.2016.

    banditsko govno je u dva s oja predizborna obećanja obećavao pokrenuti bolnicu u Blatu, a eto danas objašnjava kako 65-70 milijuna kuna koje će se utrošiti na fontane nije prevelik novac..... Pa šta ga nisi u bolnicu gurnuo pa se pokrenuo, krimos...

Komentiraj...
Vidi sve komentare