To je to što me zanima!

Press: Srbija će u petak dobiti kandidaturu za članstvo u EU

Kandidatura će najvjerojatnije biti ostvarna i bez dogovora s Beograda s Prištinom. Tadić rekao je pak kako Bruxelles Srbiji nije postavio nijedan uvjet za kandidaturu
Vidi originalni članak

Srbija će u petak dobiti kandidaturu za članstvo u Europskoj uniji pod uvjetom da se s Prištinom dogovori oko predstavljanja kosovskih dužnosnika na regionalnim skupovima. No, kako prenosi Press, koji je informaciju dobio iz diplomatskih krugova, kandidatura će vjerojatno biti ostvarena čak i bez ispunjavanja tog uvjeta.

- Srbija će dobiti kandidaturu kao poticaj progresivnim, demokratskim i europskim snagama da nastave sa reformama - tvrde Pressovi izvori.

Borislav Stefanović, šef srpske pregovaračke ekipe u sporu oko Kosova, tvrdi kako dogovor s Prištinom još nije postignut, ali i da će do petka najvjerojatnije biti. Također je naglasio i se Beograd nije spreman odreći svog ustava i Rezolucije 1244 koju je Vijeće sigurnosti UN-a, usvojilo 1999. godine nakon izbijanja rata na Kosovu.

Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je pak kako Bruxelles Srbiji nije postavio nijedan uvjet za kandidaturu, te kako je Srbija ispunila uvjete za članstvo u EU. Također je dodao da do petka još ima šansi da se s Prištinom postigne dogovor.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Ilirac 08.12.2011.

    Pogledajte ovaj video na youtube da vidite kako srpski politicari obmanjuju svoju javnost: http://www.youtube.com/watch?v=O7BizgY__Kk

  • Ilirac 08.12.2011.

    Srbija u zadnjih 20-tak godina ima toliko loših vijesti da je i ova danasnja banalna vijest,koja nista ne znaci nego datum pocetka pregovora koji mogu trajati unedogled,njima je trijumfalizam,hahahahahahahahahahaha,,,jaadni;))

  • Ilirac 08.12.2011.

    eu ce samo odrediti datum pocetka pregovora sa srbijom o pristupanju uniji,,,a to je kod hrvatske trajalo 7 godina a kod srbije ce jos bar toliko,,,a srbija u uniji nece uci dok ne ispuni sve uslove,a između ostalih je i priznavanje kosova,,,turska je pregovore zapocela prije hrvatske ali zbog problema sa kurdima i ciprom te pregovore ne moze zavrsiti,,,tako ni srbi ih nece zavrsiti skoro.unija ovim potezom pomaze tadicu i njegovoj proevropskoj vladi na unutarnjem planu jer je postojala opasnost da ga skinu sa vlasti ako ne dobije datum pocetka pregovora.ovo neki bilmezi tu poput mavericka posmatraju kao nesto trijumfalno a ne kuže se u politiku i igrice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare