To je to što me zanima!

Tomislav Horvatinčić je kriv za nesreću, dobio uvjetnu kaznu

Tomislav Horvatinčić (67) je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova. Ima pravo žalbe na presudu
Vidi originalni članak

Tomislav Horvatinčić je kriv za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su 16. kolovoza 2011. godine kod Primoštena u naletu njegova 15-metarskog glisera Santa Marina na 12-metarsku jedrilicu Santa Pacienca poginuli talijanski nautičari Marinella Patella Salpietro (61) i Francesco Salpietro (63).

Nepravomoćna je to odluka šibenskog Općinskog suda.. Horvatinčić je dobio godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova.

H.Jelavić/Pixsell

Sud je obrazložio kako je Horvatinčić kriv jer nije postupao po zakonu i pravilniku, lakomisleno je glisirao s 25,4 čvora i automatskim pilotom, te nije ustupio pravo prednosti talijanskoj jedrilici.

Optužnica je, prema tvrdnjama DORH-a, u cijelosti nedvojbeno dokazana, dok je obrana tvrdila da je dokazano da je do sudara došlo zbog kratke nesvjestice u koju je Horvatinčić pao u trenutku pred sudar i zbog manevra izbjegavanja sudara kojeg su Talijani poduzeli sa zakašnjenjem.

O ovoj presudi ovisi sudbina postupka na Trgovačkom sudu u Splitu, gdje je Tomislav Horvatinčić 2013. godine tužio Federica i Gaiu Salpietro da mu plate 214.000 eura štete na gliseru kojim je usmrtio njihove roditelje.

Idi na 24sata

Komentari 473

  • RomanDinamo 28.11.2015.

    Kad imaš para možeš kaj hočeš,pa je zato i oslobođen idiot....sramota od pravosuđa,sve potplačeno govna.

  • Baba s cigarom 21.11.2015.

    Imena žrtava u nesrećama koje je izazvao Tomislav Horvatinčić izvješena su jučer (20.11.2015.) na ploči na Cvjetnom trgu, preko puta njegovog shopping centra Cvjetni. Na crnoj ploči su imena četvero nesretnih ljudi: Mande Vučković, Nade Petrović, Francesca Salpietra i Marielde Patella. Manda Vučković je pješakinja koja je pregažena 1980. godine, a u istoj nesreći teško je ozlijeđena njezina kćer Slavica Nosek. Horvatinčić je pobjegao s mjesta nesreće, tvrdeći na sudu da mu je netko prijetio i da se boji krvi. Devet godina kasnije Horvatinčić je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Nada Petrović za što je dobio kaznenu prijavu.16. kolovoza 2011. godine kod Primoštena u naletu njegova 15-metarskog glisera Santa Marina na 12-metarsku jedrilicu Santa Pacienca poginuli talijanski nautičari Marinella Patella Salpietro (61) i Francesco Salpietro (63). Horvatinčić je dobio godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Tko će biti slijedeća žrtva Tomislava Horvatinčića? RIP poginulima!

  • VladoVukovic 20.11.2015.

    Kažete Hrvatska je pravna država, a mi smo anarhisti? 1980. - Horvatinčić je na pješačkom prijelazu UBIO Mandu Vučković a njenu kćer teže ozlijedio 1989. - Horvatinčić je u Aleji Bologne UBIO Nadu Petrović 2009. - na Žumberačkom putu OZLIJEDIO je obitelj iz Svete Nedelje od 1999. do 2011. počinio je 31. prometni prekršaj 16. kolovoza 2011. UBIO je Francesca Salpietra i Mariellu Patelli Salpietro. Za sva ta ubojstva, ozljede i prekršaje dobio je samo dvije uvjetne kazne, nikada mu nje oduzeta dozvola niti izrečena zabrana upravljanja bilo čime.

Komentiraj...
Vidi sve komentare