To je to što me zanima!

Presušilo je jezero? Ajmo na nogomet: Ovo mogu samo Imoćani, imali su i VAR

TRADICIJA OD 1924. GODINE Na jedinstvenoj nogometnoj utakmici na svijetu igraju samo Vukodlaci i Vilenjaci. Zagrijavaju se uz vruće uštipke i vino, a od pobjede je važnija zabava
Vidi originalni članak

Prirodni imotski fenomen, biserno oko, uz Crveno, Modro je jezero ovih dana posebna atrakcija ne samo za Imoćane nego i za mnogobrojne goste.

Pogledajte video: Igraju na dnu Modrog jezera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi oni dolaze do vidilice, a potom se spuštaju do presušenog jezerskog dna, gdje se tradicionalno igra nogometna utakmica između Vukodlaka i Vilenjaka.

- Ma gdje se to još u svijetu igra utakmica na presušenom dnu jezera osim ovdje u Imotskom - dočekuju nas Mustapići i Bage, stanovnici čije su kuće smještene na istočnoj strani jezera.

Zagrijavanje uz uštipke, kruh ispod peke i vino

Zadnji put ovaj sraz gledali su prije tri godine. Ovo je jedinstvena utakmica na svijetu, u kojoj se momčadi zagrijavaju uštipcima, kruhom ispod peke, imotskim tortama, rafiolima i demižonima vina.

Vilenjaci su na slanom a Vukodlaci na slatkom meniju. Sve to prije utakmice začini se dobrim pošalicama i ekipe su spremne za punjenje nogometnih mreža na dnu jezera.

Sjećaju se Imoćani, a kroničari su zapisali, kako je Modro jezero i davne 1915. ostalo bez vode. Imoćani su i tad imali pravu feštu na dnu, ali bez nogometa, koji su prvi put zaigrali 1924.

Sviralo se, igralo na balote, pekli se janjci, a onda je naglo počela pristizati voda u grotlo jezera. Jučer to nije bio slučaj, a nije ni slučajno da je rezultat izjednačen.

I to je tradicija jer od pobjede im je važnije da se zabavljaju uz imotsku glazbu.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 16.12.2021.

    jao jao :)

  • Miške 21.09.2020.

    Pokusat ču nabrojiti slavne ili mi poznate Imoćane: Dinko Jelinić, Stipe Šuvar, Marijan Šute, Neda Ukraden, Todorić, Marko Veselica ( malo dalje), Jozo Tolić, Malenica, Priguz, Kujunđić itd itd.. Nastavite niz...

  • 21.09.2020.

    Najvažnije je da se vidi pismenost...na zastavi piše "IMOCKI"?!?!?!?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare