To je to što me zanima!

Pretjerane cijene na Stradunu? Kapučino 31 kunu, Cola čak 33

Cjenik je na stolu i svakome je na volju želi li ovdje popiti piće ili ne. Moji gosti se ne žale, nema nikakvih primjedbi, kaže vlasnica kafića Orlando Pavica Đurović
Vidi originalni članak

Može li se dubrovački Stradun usporediti s Eiffelovim tornjem, Kipom slobode ili nekom drugom znamenitošću svjetskih metropola? Sudeći po cijenama svakako da. Ako se u stari dio grada spustite kalom Buže, jednim od tri glavna ulaza na Stradun, dolazite ravno pred kafić Orlando. 

Tako ćete na Stradunu u Orlandu za Coca-colu 0,25 l platiti 33, a kapučino 31 kunu. Prirodni cijeđeni sok od naranče od 0,25 l stoji 46 kuna, dok od miješanog voća za istu količinu plaćate 56 kn. Ožujska točena 0,33 l je 30, a pola litre 50 kuna. 

- Cjenik je na stolu i svakome je na volju želi li ovdje popiti piće ili ne. Moji gosti se ne žale, nema nikakvih primjedbi, kaže ljubazna vlasnica Pavica Đurović koja nije željela ništa više komentirati. 

Samo desetak metara dalje, kad zađete u kalu sa Straduna, već u prvom kafiću cijene su prosječne. Espresso je 8 kn, kapučino 12, sokovi od 18 do 22 kune. Dubrovčani kažu kako cijene na Stradunu nisu ništa neobično. 

- Kao i svugdje u svijetu cijena u samom centru je visoka. Ista je praksa i za uličice sa strane gdje možete naći sve što vam treba po uobičajenim cijenama. Ako želite nešto posebno, to i plaćate - rekao je mladi Dubrovčanin. 

U samoposluzi najbližoj Stradunu cijene su uobičajene, a ako zađete u neku trgovinicu u okolnim kalama, trgovci će za domaće dati popust i sve uredno evidentirati na računu. Usprkos svemu, evidentno je manje turista

Idi na 24sata

Komentari 177

  • kiko3655 07.08.2013.

    pa ovo nema nigdje vi meni dajete opomenu jer vasi novinari su nepismeni i ne znaju hrvatski ... umjesto da mi dajete pohvalu sto vas ispravljam vi meni dajete laksu opomenu .. pa tko je tu lud?!

  • LebronPetrovic 03.08.2013.

    Cijena bi bila OK da se dobije čokolada od 200 grama uz kavu i kolu !

  • fetivi_Dbk_1 03.08.2013.

    Pošto većini ljudi očito jako teško shvatiti što je Dubrovnik u svjetskim očima, neka zaguglaju malo, ispitaju što je bio Dbk u povijesti. I vi nama smetate jer vas uzdržavamo, da smo republika bili bi Monako, samo ne znam razlog što mi vama smetamo? Najbolje punimo državni proračun, a kako se država odnosi prema nama? Hvala Vam na autocesti i pelješkom mostu, Hvala Vam na novoj Jugoslaviji u kojoj ste nas još više izolirali, i najviše Vam hvala na vašoj ljubomori, stvarno nam je žao što su nam naši stari ostavili ovakvu ljepotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare