To je to što me zanima!

Pretjerao je? Janis Varufakis više neće pregovarati s EU-om

Grčki premijer odlučio je kako njegov ministar financija više neće pregovarati s EU-om. Funkciju pregovarača od srijede preuzima doministar vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Janis Varufakis (54) više neće pregovarati s europskim čelnicima oko grčke krize. Tako je odlučio njegov šef premijer Alexis Tsipras (41). Od srijede pregovore preuzima grčki doministar vanjskih poslova Efkledes Tsakalotos (54), piše Bild

No, kako je izvijestila grčka vlada, Varufakis će biti šef Tsakalotosu. Varufakis je povučen iz pregovora zbog "poboljšanja pregovaračke klime". 

Iz grčke vlade doznaje se da  Tsakalotos "uživa povjerenje Njemačke" te da je i dosad bio zadužen za međunarodne financijske odnose.  

Varufakis je podsjetimo, Nijemce naljutio videom na kojem im navodno pokazuje srednji prst, a mediji su pisali i o tome kako je Varufakis bio vrlo neljubazan prema predstavnicima EU-a, Europske centralne banke i međunarodnih fondova. Navodno ih je tjerao iz zemlje i nije ih puštao u zgradu ministarstva financija. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Duro 28.04.2015.

    Kad je Grcka u pitanju nas se narod slaze da dug treba vracati a kad su svicarsci u pitanju onda izlazimo na cestu. Cudna su to neka mjerila. Na referendumu glasamo za EU i neokolonijalizam a protestirali bi protiv banaka. Pa dajte se odlucite vise.

  • colonelo 28.04.2015.

    ... eto kad se bezveznjaci na krilima populizma dokopaju vlasti ... strava ...

  • be yourself 27.04.2015.

    Neljubazan ha ha ha, pokazao ku*** EU diplomatima, legenda. Bacio bi sve EU banke na koljena i namjerno bankrot proglasio i sve špekulante iznenadio šokom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare