To je to što me zanima!

Pretrčavala pistu, zahvatio ju konop aviona i teško ozlijedio

Na Piketu mnogi rekreativci i šetači mogu bez problema prolaziti navedenom površinom i tako ugroziti sebe i druge, a na područje ulaze bez obzira na postavljena upozorenja u zabrani prolaska
Vidi originalni članak

Na području sinjske sportske zračne luke na Piketu u nedjelju oko 19.30 sati teško je ozlijeđena 54-godišnja žena.

Nju je, dok je pretrčavala pistu, zahvatio konop s aviona koji se upravo spuštao nakon što je u zraku "otpustio" jedrilice. Kako su nam potvrdili u PU splitsko-dalmatinskoj događaj se vodi kao nesretan slučaj, a žena je zadobila teške tjelesne ozljede, odnosno slomljena joj je noga i ima brojne hematome po tijelu od pada.

Nesretnoj ženi pomoć je prvo pružena na sinjskoj Hitnoj, a potom je prebačena u splitsku bolnicu. U trenutku pretrčavanja piste bila je u društvu s prijateljicom koja srećom nije ozlijeđena. Piketom inače upravlja Aeroklub Sinj, a vlasništvo je Grada Sinja. Riječ je o 40-ak hektara površine. S obzirom da ograda oko područja nije zadovoljavajuća, Grad Sinj odlučio je uložiti 644 tisuće kuna u projekt ograđivanja prostora. Naime, mnogi rekreativci i šetači mogu bez problema prolaziti navedenom površinom i tako ugroziti sebe i druge, a na područje ulaze bez obzira na postavljena upozorenja u zabrani prolaska. Zato će se sada ograditi prostor od gotovo 30 hektara, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine.

Foto: Ilustracija

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare