To je to što me zanima!

Prevarant (47) naivnom kupcu prodao tuđu kuću u Kukljici

Tijekom svibnja Sanjin U. je nabavio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji kuće sačinjen između vlasnika, dvojice braće, i 39-godišnjeg kupca iz Zagreba
Vidi originalni članak

Bivšeg deviznog inspektora Sanjina U. (47) zagrebačka policija uhitila je pod sumnjom da je uz pomoć krivotvorenog ugovora htio prodati tuđu kuću na Ugljanu. 

Tijekom svibnja Sanjin je nabavio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji kuće sačinjen između dvojice braće i 39-godišnjeg kupca iz Zagreba. Iako je znao da braća nemaju namjeru prodati kuću veličine 80 metara četvornih u Kukljici, kupca je doveo u zabludu da je posao dogovoren te da je on sve riješio. 

Ugovor sačinjen s datumom 5. svibnja ovjerio je kod javne bilježnice u Zadru. Policija je kasnije istraživanjem utvrdila da je žena preminula još 2013. godine. Kako bi prijevara izgledala što uvjerljivija pribavio je i preslike krivotvorenih osobnih iskaznica dvojice braće te 26. svibnja otišao kupcu. On mu je isplatio 130.000 kuna, no ubrzo je shvatio da je prevaren i sve prijavio policiji. Oni su uhitili inspektora i kazneno ga prijavili, a ubrzo su otkrili i da je ugovor nabavio od Stjepka Č. (44) i priveli i njega. Obojica su od ranije poznata policiji. 

Sanjin U. iz Ledenica osuđen je na dvije godine zatvora jer je u ožujku 2007. godine primio 3000 kuna od policijskog pouzdanika kako bi mu smanjio kaznu za devizni prekršaj. Označeni novac primio je u crikveničkom hotelu Internacional nakon čega je uhićen. Dobio je i zabranu rada na inspektorskim poslovima u razdoblju od najmanje pet godina nakon izdržavanja kazne.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bobosmrade_1 01.06.2015.

    taj gdje god je došao, s kim god da je pričao ili je posudio ili ukrao pare, sad neka vrati kroz godine samice, takvog "majstora" sa kvarnera (čitaj Sanjina Uremovića) treba pod ključ i baj baj!!!

  • 01.06.2015.

    Ništa čudno, i ovakve stvari će se događati i dalje sve dok država ne uvede izdavanje garancijskog vlasničkog dokumenta.

  • Kibl 01.06.2015.

    Kad je novac lako stećen lako ga i dati

Komentiraj...
Vidi sve komentare