To je to što me zanima!

Prevaranti se nakupovali 'auta' i prejeli 'kulena'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nogometni prevaranti trudili su se prikriti temu razgovora. Tako su koristili termine poput svadbe za dobar posao ili kulene koji su šifra za 1000 €
Vidi originalni članak
NAKON SVADBE SVE JE DOBRO
Za nogometne prevarante šifra ‘svadba’ bila je oznaka za dobro obavljeni posao i već namještenu utakmicu kada se zarada dijelila.

A TKO NE VOLI GUTTENBERGA?
Ime izumitelja tiskarskog stroja, prevaranti su izgovarali kad su mislili na novac od zarade ili od uplate u kladionicama.

KUPIŠ PORTIRA I SIGURAN SI
Portir je šifra za golmana. ‘Kupnja’ čuvara mreže bio je najsigurniji jamac da će utakmica završiti kako se mafija dogovorila.

NE MOGU SE ZASITITI KULENA
Slavonski specijalitet bio je šifra za eure. Jedan kulen = 1000 eura. Igrači su po utakmici dobivali od jednog do tri kulena, ovisno o dogovoru.

'CRNCI' SU SVE ODRAĐIVALI
Igrače koji su bili potkupljeni kulenima, nazivali su crncima. Ti igrači morali su odigrati malo lošije, skriviti penal ili zaraditi karton.

AJMO, NARODE, KRUMPIRA
Govoreći o krumpirima, igrači i akteri namještanja utakmica mislili su na golove koje trebaju pustiti ili namjestiti na utakmici.

DOGOVOR JE SVE STAVITI NA BIJELO
Šifra za jedanaesterac. Tim su se terminom, prevaranti  koristili kad bi na kladionici uplatili pozamašan iznos na kazneni udarac.

ODUŠEVIO SE S PET KULENOVA
U razgovoru 15 travnja Mario Čižmek zove Jasmina Agića, koji govori da je u Sesvetama za deset minuta. Na to mu Čižmek odgovora “Poslao sam ti nešto...pet komada”, a Agić oduševljeno odgovora “Nemoj zezat, Isuse”.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrki100 02.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare