To je to što me zanima!

Prevareni radnici trebali bi u nedjelju stići kućama u BiH

17 radnika, među kojima je navodno i jedan Hrvat, trebali bi u nedjelju doći kućama, nakon što su, tvrde, prevareni u Iraku te ostali bez dokumenata
Vidi originalni članak

Radnici iz BiH, koji su prevareni obećanjima o dobroj zaradi u iračkom gradu Arbilu, tijekom nedjelje bi trebali se vratiti u BiH. Majka Zorana Mišića iz Blatinice kod Teslića rekla je kako joj se sin javio te da pri prelasku granice nije bilo problema. Radnici su, naime, prebačeni u Tursku odakle kreću dalje, piše Al Jazeera.

U Irak su ušli s turističkim vizama koje vrijede 15 dana, a oduzeli su im ih pod izgovorom da su potrebni za izdavanje dozvola i produžavanje viza. Nakon što su otkrili da su ih prevarili i da je organizator puta, Eugen Eirich, nestao, kontaktirali su obitelji koje su pak alarmirale ministarstvo vanjskih poslova BiH. Dokumenti su im na kraju vraćeni te su mogli krenuti kućama. 

Radnici iz Teslića navodno su trebali zarađivati oko 700 dolara tjedno.

Eugen Eirich za Dnevni avaz je ispričao da nije njegova briga kako će radnici doći kućama, jer su za njega od pet dana, radili samo jedan. Kaže a je kuća trebala biti gotova za tjedan dana, ali kako je nedostajalo alata, radnici su, kaže, tražili duži rok. On tvrdi da im je rekao da počnu raditi i da će nabaviti alat, no oni su to odbili, tvrdi Nijemac. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • pzo 27.11.2011.

    Bosanaca je svugdje više nego u Bosni!

  • kraftwerk 27.11.2011.

    e bosanci,sjeverni i južni,kakova nemačka,irak itd.. u hrvatsku to je vama obećana zemlja,makarsku i dudrovnik steveć posvojili,sve smrdi po ćevapima

  • MoreMore 27.11.2011.

    Nažalost uvijek netko nasjedne na oglas u kojem je sve predobro da bi bilo istinito!

Komentiraj...
Vidi sve komentare