To je to što me zanima!

Preživio 25 sati u moru: Imao sam osjećaj da nisam u tijelu

Goran je nestao je s hrvatskim kolegom u ponedjeljak poslijepodne kada su obojica krenuli windsurfati u blizini Savudrijskog svjetionika, a pronađen je kod Trsta
Vidi originalni članak

Goran Jablanov (47) koji je preživio 25 sati u moru je dao u petak izjavu za HRT. Podsjetimo, Goran je nestao je s hrvatskim kolegom u ponedjeljak poslijepodne kada su obojica krenuli windsurfati u blizini Savudrijskog svjetionika. No, zbog jakog juga obojica su nestali u moru. Na kraju je pronađen u Trstu, pothlađen i dehidriran. Jablanov se želi javno zahvaliti istarskim vatrogascima, policajcima i svima koji su za ovotjednog nevremena za njim nesebično tragali. 

HRVAT SE SPASIO, SLOVENCA TRAŽE Surferi nestali u moru u Istri: Valovi visoki do sedam metara

Ispričao je kako se zbog gustog aerosola nad morem nije usudio pustiti dasku i zaplivati prema 300-tinjak metara udaljenoj obali. Vjetar je jačao, valovi dosezali i do 6 metara. Pala je noć. Tada je prvi put vidio policijska ili vatrogasna plava svjetla i to mu je, kaže, dalo nadu.

NESTAO KOD UMAGA Slovenski surfer je pronađen u Italiji: U moru bio 25 sati

- Imao sam osjećaj da nisam u tijelu. Da sam tu negdje pored i da gledam sebe kako se moje tijelo bori za život. Ali bio sam jako smiren - rekao je Goran. 

Nada ga je ubrzo napustila. Nije uspio doplivati do Savudrijske luke, a more ga je bacalo prema pučini. Zoru je dočekao usred tršćanskog zaljeva, a nakon puno sati neumornog plivanja u borbi s valovima i vjetrom spas je našao na plaži u mjestu Sistiana.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Prva Proleterska 04.11.2018.

    Misliim da ne shvatate rećenicu "gusti aerosol" ! Najopasnije je bilo za njega utapanje, da tako kažem na suhome. Čestice-morska prašina , koje su bile u zraku mogle su u tom periodu samo njegovim disanjem napuniti njegova pljuća i da se utopi ležeći na suhome -daski. Zato , kad već pišete , pišite na koji naćin je na usta stavio i šta za filter toj prašini !

  • izsvemira 03.11.2018.

    meni je uzasno tesko ostat budan 24 h a kamoli bit fizicki aktivan 25 sati, valjda proradi borba za zivot, adrenalin.....

  • kormilar 02.11.2018.

    Da Goran nije bio u gumenom odijelu sigurno nebi izdržao 25 sati u moru ovolike temperature! I ovako je bio na ivici snaga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare