To je to što me zanima!

Preživio je rat, a poginuo dok se vraćao autom od prijatelja

KRIŽEVCI: Josip je najmlađe od troje djece i zajedno sa starijim bratom koji je u mirovini, bio je na ratištu, nakon čega je otišao u Njemačku, ali se vratio prije 19 godina kad mu se otac teško razbolio...
Vidi originalni članak

- Nije poginuo u ratu, već je život izgubio vračajući se kući nakon što je u Križevce odvezao prijatelja koji je došao posuditi alat – kazala nam je u četvrtak, Marija Majdak (69), majka, Josipa (47), koji je večer ranije oko 19,50 sati izgubio život na otvorenom djelu ceste Križevci - Ivanec Križevački.

Gotovo na rubu nijemosti, majka nam je rekla kako u srijedu nije radio, jer je imao privatnih obveza i nakon što je odvezao prijatelja, pretpostavlja da se žurio kući u Ivanec Križevački kako bi pratio utakmicu između Hrvatske i Engleske, i zagrlio sina jedinca koji će uskoro napuniti tri godine. 

Supruga Željka (36) nije bila kod kuće jer je sina odvezla u vrtić i otišla na Odjel patologije bjelovarske Opće bolnice gdje će se provesti obdukcija. Josip je najmlađe od troje djece i zajedno sa starijim bratom koji je u mirovini, bio je na ratištu, nakon čega je otišao u Njemačku, ali se vratio prije 19 godina kad mu se otac teško razbolio, koji je ubrzo umro. Ostao je u roditeljskoj kući kako bi zajedno sa starijom sestrom pomogao majci oko obiteljskog gospodarstva. Radio je na građevini, i bio je vrijedan, kazali su nam susjedi s kojima smo razgovarali. 

No, u posljednje vrijeme je bio nekako povučen, a majka i sestra razlog vide u problemima u koje je dospio, jer je vračao tuđi kredit po jamstvu, zbog kojeg je njegov bio na „ledu“. 

- Ne znam zašto se žurio po skliskoj cesti – kazala je u pola glasa majka, dok su joj se suze slijevale niz obraze. Dodajući kako će odustati i od najavljenog operativnog zahvata na srcu koji ima zakazan u KBC Dubravi, jer više nema razloga za život koji ju nije mazio. Nakon smrti supruga i operacije kukova rekla je da će smrt djeteta teško preboljeti, unatoč tome što njezin Josip ima sina. Dječak je, tvrdi njegova baka, od jutra bio potišten i pitao za oca, ali svi su mu ukućani ostali dužni odgovor, koji će ga zasigurno duboko potresti, jer je tvrde bio jako vezan uz oca, kao i on za sina jedinca. 

U policijskom priopćenju se navodi da je 47-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel Corsa križevačke registracijske oznake u smjeru Ivanca Križevačkog. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika, udario u putni jarak, prevrnuo se i vratio na kolnik. Uslijed teških ozljeda na mjestu je preminuo. 

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja vozač je smrtno stradao. Županijska cesta koja vodi od Križevaca do Ivanca Križevačkog, bila je za vrijeme očevida, tri sata zatvorena za promet, koji se odvijao obilazno,  iz smjera Križevaca ulicom Helenski put – Sveta Helena – Gornja Glogovnica i obrnuto iz smjera Glogovnice mjestom Čabraji - Vojakovac - Križevci. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • pluton09 14.07.2018.

    Ma rat i ovo sad nemaju veze. Ja sam bio mjesecima na frontu a neki civil je poginuo u Draškovićevoj kad su padali zvončići.

  • Markus72 13.07.2018.

    P.U.M.B.

  • arwin 13.07.2018.

    Nesreća. Ali usporedba s ratom je nelogična. Obzirom da branitelja ima više od 500.000 a broj i dalje raste, statistička vjerojatnost stradavanja u prometu je značajno veća nego u ratu. Promatrano u svjetlu činjenice da godišnje prosječno(1991-2018) je smrtno stradalo cca. 480 osoba godišnje što ukupno čini oko 13.000 žrtava prometa u RH. Što je mnogo više od broja smrtno stradalih branitelja (8.800) u razdoblju 1991-1995.

Komentiraj...
Vidi sve komentare