Obavijesti

News

Komentari 96

Preživio je rat, a poginuo dok se vraćao autom od prijatelja

Preživio je rat, a poginuo dok se vraćao autom od prijatelja
1

KRIŽEVCI: Josip je najmlađe od troje djece i zajedno sa starijim bratom koji je u mirovini, bio je na ratištu, nakon čega je otišao u Njemačku, ali se vratio prije 19 godina kad mu se otac teško razbolio...

VIDEO

- Nije poginuo u ratu, već je život izgubio vračajući se kući nakon što je u Križevce odvezao prijatelja koji je došao posuditi alat – kazala nam je u četvrtak, Marija Majdak (69), majka, Josipa (47), koji je večer ranije oko 19,50 sati izgubio život na otvorenom djelu ceste Križevci - Ivanec Križevački.

Gotovo na rubu nijemosti, majka nam je rekla kako u srijedu nije radio, jer je imao privatnih obveza i nakon što je odvezao prijatelja, pretpostavlja da se žurio kući u Ivanec Križevački kako bi pratio utakmicu između Hrvatske i Engleske, i zagrlio sina jedinca koji će uskoro napuniti tri godine. 

Supruga Željka (36) nije bila kod kuće jer je sina odvezla u vrtić i otišla na Odjel patologije bjelovarske Opće bolnice gdje će se provesti obdukcija. Josip je najmlađe od troje djece i zajedno sa starijim bratom koji je u mirovini, bio je na ratištu, nakon čega je otišao u Njemačku, ali se vratio prije 19 godina kad mu se otac teško razbolio, koji je ubrzo umro. Ostao je u roditeljskoj kući kako bi zajedno sa starijom sestrom pomogao majci oko obiteljskog gospodarstva. Radio je na građevini, i bio je vrijedan, kazali su nam susjedi s kojima smo razgovarali. 

No, u posljednje vrijeme je bio nekako povučen, a majka i sestra razlog vide u problemima u koje je dospio, jer je vračao tuđi kredit po jamstvu, zbog kojeg je njegov bio na „ledu“. 

- Ne znam zašto se žurio po skliskoj cesti – kazala je u pola glasa majka, dok su joj se suze slijevale niz obraze. Dodajući kako će odustati i od najavljenog operativnog zahvata na srcu koji ima zakazan u KBC Dubravi, jer više nema razloga za život koji ju nije mazio. Nakon smrti supruga i operacije kukova rekla je da će smrt djeteta teško preboljeti, unatoč tome što njezin Josip ima sina. Dječak je, tvrdi njegova baka, od jutra bio potišten i pitao za oca, ali svi su mu ukućani ostali dužni odgovor, koji će ga zasigurno duboko potresti, jer je tvrde bio jako vezan uz oca, kao i on za sina jedinca. 

U policijskom priopćenju se navodi da je 47-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel Corsa križevačke registracijske oznake u smjeru Ivanca Križevačkog. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika, udario u putni jarak, prevrnuo se i vratio na kolnik. Uslijed teških ozljeda na mjestu je preminuo. 

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja vozač je smrtno stradao. Županijska cesta koja vodi od Križevaca do Ivanca Križevačkog, bila je za vrijeme očevida, tri sata zatvorena za promet, koji se odvijao obilazno,  iz smjera Križevaca ulicom Helenski put – Sveta Helena – Gornja Glogovnica i obrnuto iz smjera Glogovnice mjestom Čabraji - Vojakovac - Križevci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa