To je to što me zanima!

Preživio je udar munje, a onda osvojio milijun dolara na lotu

Šanse da čovjek preživi udar munje i dobije na lotu su jedan naprema 2,6 bilijuna. Sretni dobitnik Peter McCathie kaže da će ženu odvesti na drugi medeni mjesec
Vidi originalni članak

Kanađanin Peter McCathie preživio je udar munje i dobio je milijun kanadskih dolara (oko 5,3 milijuna kuna) na lotu. Peter i njegova suradnica Diana Miller dobitni listić platili su samo tri dolara (oko 16 kuna) i prošli tjedan osvojili jackpot. No za Petera to nije prvi put u životu da je imao nevjerojatnu sreću. Dok je bio tinejdžer preživio je udar munje.

- Tada sam imao 14 godina. Bio je sunčan dan i bili smo na izletu brodom. Odjednom su se navukli oblaci. Pogodila me munja - rekao je Peter za CTVNews. Godinama kasnije osvojio je jackpot. Šanse da čovjek preživi udar munje i dobije na lotu su jedan naprema 2,6 bilijuna, tvrdi matematičarka Sophie Leger.

- To je gotovo nemoguće, ali se ipak dogodilo. Peter je dokaz da je u životu izgleda sve ipak moguće - kaže Leger. Peter kaže da će osvojenim novcem svoju suprugu s kojom je već 30 godina u braku odvesti na drugo bračno putovanje. Sreća je u obitelji McCathie izgleda nasljedna jer je i Peterova kći preživjela udar groma. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • varešak 28.07.2015.

    Ima sreće više nego što je težak.

  • alan ford_1 27.07.2015.

    Od udara groma mu sinuli dobitni brojevi.

  • Kibl 27.07.2015.

    Kako onda ne vjerovati da samo munjeni dobivaju na lotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare