To je to što me zanima!

Preživio pobačaj: Imao je samo 32 cm i mislili su da je mrtav...

Njemačka: Majka je vikala da ne želi Tima i prijetila je samoubojstvom. Iako je rođen živ, liječnici su ga ostavili. Spasio ga je liječnik iz druge smjene...
Vidi originalni članak

Tim koji je bio poznat kao „Oldenburger Baby“ (prema gradu Oldenburg u Donjoj Saskoj)  umro je 4. siječnja. Imao je 21 godinu. Godine 1997. kada je njegova majka bila u 25. tjednu trudnoće saznala je da će dijete imati sindrom Down.

Odmah je odlučila pobaciti. Vikala je da ne želi to dijete i neka ga odmah izvade. Prijetila je i samoubojstvom odnosno da će skočiti kroz prozor. Liječnici su zbog njezinog psihičkog stanja odlučili napraviti kasni pobačaj.

No Tim je preživio. Bio je dugačak 32 centimetara i težak 690 grama. Liječnici su ga samo ostavili. Tek kada se promijenila smjena, pronašao ga je drugi liječnik. Dječak je bio jako pothlađen i mozak mu je bio teško oštećen.

Kasnije su ga posvojili Simone i Bernhard Guido. Timov život su opisali u knjizi koja je izašla na njegov 18. rođendan.

Tim nije mogao govoriti, nosio je pelene i hranili su ga na sondu. No često se igrao frizbijem i ponekad je pljeskao i vikao što je njegovim roditeljima bio znak da se veseli. 

- Jako smo tužni i ne znamo kako ćemo preživjeti gubitak našeg djeteta - poručili su Simone i Bernhard nakon Timove smrti, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • xnet0822 20.01.2019.

    Joj maknite više tu iskeženu facu, zlo mi je !

  • CroFootball 11.01.2019.

    Moj mlađi brat ima Down. Dosta težak oblik Down-a, mentalno je na razini djeteta od godinu ili dvije. Prohodao je tek sa 7 godina, ALI, takvu energiju, bezuvjetnu ljubav i pozitivu nećete doživjeti. Djeca, tj.ljudi, s Downom su posebni, ne mogu vjerovat da je ta "majka tako postupila, a i ti doktori, odvratno! Trebala su njih njihove majke progutat, uštedili bi na prostoru.

  • 10.01.2019.

    tužne ljudske sudbine...počivaj u miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare