To je to što me zanima!

'Prihvatio bi izbjeglice u kuću ako zbog toga neće doći ostali'

Upitan da li bi on primio migrantsku obitelj u svoj dom Orban je odgovorio: Da, ako migranti to ne bi shvatili kao ohrabrenje da dođu u Europu. To ne bi bilo poželjno
Vidi originalni članak

Mađarski premijer Viktor Orban predlaže da se državama koje okružuju ratom zahvaćenu Siriju pomogne s tri milijarde eura koje bi bile dovoljne da migranti ostanu tamo i ne dolaze u Europu.

Orban je prije svega mislio na Tursku, Libanon i Jordan u kojima, prema njegovim riječima, nema ratnih sukoba i izbjeglice su sigurni, a istovremeno su bliže svojim domovima u koje se nakon okončanja rata u Siriji mogu lakše vratiti.

- Ako je potrebno više novca, povisit ćemo pomoć, sve do prestanka priljeva izbjeglica - dodao je.

Upitan da li bi on primio migrantsku obitelj u svoj dom Orban je odgovorio: 

- Da, ako migranti to ne bi shvatili kao ohrabrenje da dođu u Europu. To ne bi bilo poželjno u ovom trenutku.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • Hugo Mrgud 13.09.2015.

    Izbjeglice su kasta koja je vladala Sirijom i sa velikim utjecajem komunizma iz bivšeg SSSR-a . Zato ih ne žele ni Jordan ni Saudijska Arabija, itd .Zašto biraju put preko Srbije? Srbi vraćaju nekakav dug Rusima.

  • Imota71 13.09.2015.

    Orbane Moj .. Samo ti zidaj, Ako treba i do Neba!

  • zigazigiczigosan 13.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare