To je to što me zanima!

'Prijatelji se ocjenjuju u teškim situacijama, ne kad si na vlasti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ja jesam predsjednik Sabora ali nitko ne može suspendirati niti jedno moje ustavno pravo, rekao je Luka Bebić na pitanje o jamčevini za bivšeg premijera Sanadera
Vidi originalni članak

Ne znam kakva je reakcija moje stranke, odgovorio je Luka Bebić na pitanje o Ivi Sanaderu i činjenica da je ponudio svoju kuću kao zalog za Sanaderovu jamčevinu.

- Kad bi sud donio odluku, tada bi sudjelovao u tome kao građanin i prijatelj gospodina Ive Sanadera. Danas sam čuo za neke komentare da bi neki ograničili moja ustavna prava kao čovjeka i građanina zato što sam predsjednik Sabora. Ja jesam predsjednik Sabora ali nitko ne može suspendirati niti jedno moje ustavno pravo, pogotovo oni koji danas komentiraju da bi Sanader trebao završiti u zatvoru zbog političkih razloga - rekao je.

Ponovio je više puta da ima ustavna prava kao građanin i čovjek i da niti jedna njegova funkcija to ne može suspendirati. Novinari su prenijeli komentare pojedinaca da Bebić kao predsjednik Sabora ponižava sve ono što su Vlada i DORH napravili, dok je on rekao da se poziva na 28. članak Ustava.

- Kako netko može napisati da netko mora ostati u zatvoru zbog političkih razloga? To vas ne brine? Jesam ja ikad tvrdio da je bilo tko nevin ili prav? Jesam li tvrdio, sjećate li se? Nikad! Međutim, nitko neće odlučivati tko je moj prijatelj, a prijatelji se ocjenjuju u teškim situacijama ne kad je netko na vlasti pa ima sto prijatelja, a zapravo nema ni jednog - odgovorio je pomalo uzrujano Bebić.

Bebić nikada nije krio prijateljstvo sa Sanaderom

I Milorad Pupovac je komentirao jamčevinu koju je ponudio Bebić ponudio za Sanadera rekavši da predsjednik Sabora nikad nije skrivao njihovo prijateljstvo.

- Nikad nije krio da je spreman založiti i svoj ugled, a sada smo vidjeli i svoju imovinu, da bi pomogao Sanaderu da dokaže svoju nevinost u koju i sam Bebić vjeruje. Bilo je očekivano da će to učiniti, a drugo je pitanje koliko je to spojivo s njegovom funkcijom predsjednika Sabora - rekao je Pupovac.


Idi na 24sata

Komentari 83

  • BannerLogo 19.10.2011.

    Sanader je izjavio sljedece :osobno cu se zaloziti kod prjedsjednika republike koji na to ima pravo" Konsenzus" bez pomilovanja DILERIMA,PEDOFILIMA I ORGANIZIRANOM KRIMINALU , Barba Luka kandidiraj se za predsjednika drzave i pomiluj Sakija nekako jeftinije a i kucu ces sacuvati .....

  • feba 19.10.2011.

    Ja bih voljela imati takve prijatzelje,to je rijetkost ali netko je spomenuo da te pravi prijatelj i opomene na loše postupke da ti ukaže na grešku.

  • Capafiori 18.10.2011.

    Najavio si, dragi barba Luka, odlazak još ovoga ljeta...., a sad Hrvatska gleda tvoje veličanje "prijateljstva". Budi ti prijatelj svim Hrvaticama i Hrvatima, a svoje dugove prema bivšem premijeru odrađuj izvan Sabora i mimo svih nas koji ti dajemo plaću.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare