Obavijesti

News

Komentari 83

'Prijatelji se ocjenjuju u teškim situacijama, ne kad si na vlasti'

'Prijatelji se ocjenjuju u teškim situacijama, ne kad si na vlasti'
4

Ja jesam predsjednik Sabora ali nitko ne može suspendirati niti jedno moje ustavno pravo, rekao je Luka Bebić na pitanje o jamčevini za bivšeg premijera Sanadera

VIDEO

Ne znam kakva je reakcija moje stranke, odgovorio je Luka Bebić na pitanje o Ivi Sanaderu i činjenica da je ponudio svoju kuću kao zalog za Sanaderovu jamčevinu.

- Kad bi sud donio odluku, tada bi sudjelovao u tome kao građanin i prijatelj gospodina Ive Sanadera. Danas sam čuo za neke komentare da bi neki ograničili moja ustavna prava kao čovjeka i građanina zato što sam predsjednik Sabora. Ja jesam predsjednik Sabora ali nitko ne može suspendirati niti jedno moje ustavno pravo, pogotovo oni koji danas komentiraju da bi Sanader trebao završiti u zatvoru zbog političkih razloga - rekao je.

Ponovio je više puta da ima ustavna prava kao građanin i čovjek i da niti jedna njegova funkcija to ne može suspendirati. Novinari su prenijeli komentare pojedinaca da Bebić kao predsjednik Sabora ponižava sve ono što su Vlada i DORH napravili, dok je on rekao da se poziva na 28. članak Ustava.

- Kako netko može napisati da netko mora ostati u zatvoru zbog političkih razloga? To vas ne brine? Jesam ja ikad tvrdio da je bilo tko nevin ili prav? Jesam li tvrdio, sjećate li se? Nikad! Međutim, nitko neće odlučivati tko je moj prijatelj, a prijatelji se ocjenjuju u teškim situacijama ne kad je netko na vlasti pa ima sto prijatelja, a zapravo nema ni jednog - odgovorio je pomalo uzrujano Bebić.

Bebić nikada nije krio prijateljstvo sa Sanaderom

I Milorad Pupovac je komentirao jamčevinu koju je ponudio Bebić ponudio za Sanadera rekavši da predsjednik Sabora nikad nije skrivao njihovo prijateljstvo.

- Nikad nije krio da je spreman založiti i svoj ugled, a sada smo vidjeli i svoju imovinu, da bi pomogao Sanaderu da dokaže svoju nevinost u koju i sam Bebić vjeruje. Bilo je očekivano da će to učiniti, a drugo je pitanje koliko je to spojivo s njegovom funkcijom predsjednika Sabora - rekao je Pupovac.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...