To je to što me zanima!

Prijavili Afroamerikanca jer je spavao u autu, policija ga ubila

Američka je policija upucala i ubila još jednog Afro-Amerikanca, a snimka hrvanja 27-godišnjeg Raysharda Brooksa i policajaca obišla je društvene mreže...
Vidi originalni članak

Službenici policije Atlante upucali su i ubili Raysharda Brooksa, 27-godišnjeg Afroamerikanca, nakon što su ga zatekli kako spava u automobilu u petak navečer na parkiralištu restorana Wendy's, javlja BuzzFeedNews

Prema priopćenju Istražnog ureda Georgije (GBI), policija je poziv zaprimila oko 22:30 sati u petak, zato jer je Brooksov automobil blokirao prolaz drugima. Policija je rekla da su 27-godišnjaka probudili i testirali ga na alkotest. On je pokazao da je muškarac bio alkoholiziran nakon čega su ga odlučili uhititi. 

NAPISALI PISMO Policajci iz Minneapolisa osudili kolegu koji je ubio Floyda

- Osumnjičenik se opirao uhićenju te je došlo do naguravanja zbog čega je jedan od službenika izvadio elektrošoker, stoji u izvještaju. 

- Svjedoci tvrde da je tijekom naguravanja osumnjičenik došao u posjed elektrošokera, kao i da je osumnjičenik ustrijeljen tijekom naguravanja, navodi izvještaj GBI-a. 

Internetom se proširila snimka na kojoj možete vidjeti muškarca kako se hrva s dva policajca. U jednom trenu otima elektrošoker i s njim bježi. Nekoliko trenutaka kasnije čuju se pucnjevi koji su najvjerojatnije ubili Raysharda Brooksa. 

Podsjetimo, diljem SAD-a svakodnevno se održavaju masovni prosvjedi prouzrokovani ubojstvom Georgea Floyda, Afroamerikanca kojem je policajac devet minuta koljenom pritiskao vrat i tako ga usmrtio.

 

Idi na 24sata

Komentari 176

  • japanokinezjapano 14.06.2020.

    Svega toga ne bi bilo da je jednostavno surađivao. Ja sam se u životu napio onako baš nalizao dosta puta i nikada nisam imao problema sa policijom ni ljudima.

  • cicinakitu 14.06.2020.

    Do kad cemo citati i gledati fake vijesti, umoran sam vise od toga....

  • zveko 14.06.2020.

    Većina u ovim komentarima zagovara ovakvo policijsko postupanje, zagovara iživljavanje nad migrantima. A kada vas policajac kazni za pojas, šizite na svim portalima. Kako bi se ponašali da zbog nevezivanja pojasa pored kazne dobijete i par iza ušiju, a za prelazak preko crvenog tri palicom preko leđa. Zagovarati policijsku represiju i brutalnost može samo idiot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare