To je to što me zanima!

Prijavljeni su zbog ubojstva 32 civila u Novom Selu Glinskom

Sisačko-moslavačka policija podnijela je prijavu protiv zapovjednika izviđačko diverzantske grupe teritorijalne obrane Glina i sedmorice pripadnika te jedinice
Vidi originalni članak

Sisačko-moslavačka policija podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv zapovjednika izviđačko diverzantske grupe teritorijalne obrane Glina i sedmorice pripadnika te jedinice zbog ratnog zločina nad civilima. Naime, u sklopu kriminalističkih istraživanja utvrđeno je da su po zapovjedi komandanta štaba teritorijalne obrane  Glina sredinom listopada 1991. godine usmrtili 32 stanovnika Novog Sela Glinskog.

Po dolasku u mjesto istjerali su civile iz kuća i okupili ih u središtu mjesta, nakon čega su žene zatvorili u drvenu kuću na koju su ispalili ručni raketni bacač, dok su u muškarce pucali iz svog osobnog naoružanja. Tom prilikom  usmrtili su 17 žena od kojih je najstarija imala 83, a najmlađa 15 godina života. Ubijeno je 15 muškaraca u dobi od 40 do 82 godine.

 Isto tako, utvrđeno je da je jedan pripadnik izviđačko diverzantske grupe teritorijalne obrane Glina sredinom studenog 1991. godine u mjestu Prekopa, iz neposredne blizine vatrenim oružjem usmrtio  79-godišnju ženu. Protiv njega je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena  kaznena prijava zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Miljenko Maljevac 11.06.2014.

    Zašto niste napisali da su to bili pobunjni Srbi tj Četnici i to domači a ne uvozni jer to nije bila niti tadašnja JNA,DORH mora podnesak napraviti kako mu kaže odnosno da se ne zamijeriOvoj udbaško -četničkoj vladi.

  • LIJEPA LI SI 11.06.2014.

    Bitno da ste neki dan napisali HRVATSKI RATNI ZLOCINAC KORDIC !!!!!!!!! Samo znajte da je voda istina ,duboka i da nicija ne sja do zore .

  • SAINT 11.06.2014.

    Jasno nam je sve ali i to da ovaj novinar ne voli svoju zemlju ni nametnuti nam obrambeni rat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare