To je to što me zanima!

Prije ćete građevinsku dozvolu dobiti u Gazi nego u Hrvatskoj

Osim procedure i čekanja, u Hrvatskoj će građevinska dozvola i koštati više od prosjeka. U analiziranom primjeru, troškovi ishođenja dozvole iznose 9,2 posto od vrijednosti skladišta
Vidi originalni članak

Prema izvješću Doing Businessa, Hrvatska je, u kategoriji izdavanja građevinskih dozvola, na 150. mjestu. Ispred nas su Tanzanija i čak Pojas Gaze. 

Analiza Doing Businessa bazira se na izgradnji skladišta vrijednog 4,5 milijuna kuna u Zagrebu. Kako biste dobili dozvolu, morate proći kroz 22 procedure, što je iznad prosjeka zemalja Europe i Središnje Azije, gdje je prosjek 16,2. Kada i dobijete dozvolu, nakon te 22 procedure, na nju ćete čekati 146 dana. To je ispod prosjeka zemalja Europe i Središnje Azije.

 

Osim procedure i čekanja, u Hrvatskoj će građevinska dozvola i koštati više od prosjeka. U analiziranom primjeru, troškovi ishođenja dozvole iznose 9,2 posto od vrijednosti skladišta. U Europi i Središnjoj Aziji je to četiri posto, a u zemljama OECD-a s visokim dohotkom iznose samo 1,5 posto. 

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 30.10.2019.

    Sad ministar graditeljstva treba traziti povecanje place da pocne raditi

  • laky03348 30.10.2019.

    Ma nije istina,kod nas je sve super kako to nas poglavar plenki kaze,em nam u drzavi sve cvijeta,svi zadovoljni,,jednostavno hdz-ova drzava za pozeliti.

  • Stevo_Horvat 30.10.2019.

    Kada se uhljebima linearno poveća plaća, prestići ćemo mi i Kongo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare