To je to što me zanima!

Prije pravog, Kolinda primila počasni doktorat u Slovačkoj

Predsjednici je na Sveučilištu Matej Bel u Banskoj Bistrici dodijeljen počasni doktorat na temelju dosadašnjih akademskih i profesionalnih postignuća
Vidi originalni članak

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koja boravi u službenom posjetu u Slovačkoj Republici, na Sveučilištu Matej Bel u Banskoj Bistrici dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta na temelju dosadašnjih akademskih i profesionalnih postignuća.

Uoči uručenja počasnog doktorata, rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vladimír Hiadlovský kazao je kako je riječ o ambicioznoj i iznimno empatičnoj osobi snažnih uvjerenja.Osvrnuvši se na međunarodno obrazovanje i iskustvo, kazao je kako je predsjednica imala vrlo značajnu ulogu u ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju te da je bila prva žena na tako visokom mjestu u NATO-u gdje je radila na približavanju Sjevernoatlantskog saveza građanima. Posebno je istaknuo njezine vanjskopolitičke aktivnosti, kako na području Jugoistočne Europe, tako i na povezivanju država članica EU-a kroz inicijativu „Jadran-Baltik-Crno more“ te njezino zagovaranje promicanja jače srednjoeuropske suradnje.

Ured predsjednice

Zahvalivši se na dobivenom počasnom doktoratu, predsjednica je istaknula važnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja

- Još jednom vam hvala što me prepoznajete ne samo kao još jednu europsku predsjednicu, nego kao nekoga tko je zaista predan europskim vrijednostima i tko ih je dosad, a i ubuduće će ih zagovarati kroz cijeli život - istaknula je predsjednica.

Predsjednica se ovom titulom pohvalila i na svojoj Facebook stranici.

 
Idi na 24sata

Komentari 56

  • kosmopolit 11.12.2015.

    Pri posjeti Sarajevu susrela se Kolinda se folk pjevaćem Sjom Pitićem te se upoznali.. Kaže Sejo: Ja sam Sejo Pitić a prezime sam dobio jer od sveg srca volim pitu".. Gleda ga Kolinda i kaže:Ja sam Kolinda Kitarović i..... i ne volim pitu";-)

  • Linz 11.12.2015.

    Jel' i Jakov nešto primio ???

  • Anga50 11.12.2015.

    jao kako smo ponosni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare