To je to što me zanima!

Prijeti joj amputacija: 'Igraju se zdravljem moje Vita Marije...'

Podsjetimo, Vita Maria boluje od kongenitalne pseudoartroze zbog čega joj kosti jako teško zacjeljuju. Nije otputovala u Beč na skidanje gipsa i stavljanje ortoze
Vidi originalni članak

Vita Maria Crnko (4), koja boluje od rijetke genetske bolesti i prijeti joj amputacija noge, nije u četvrtak otputovala u Beč na skidanje gipsa i stavljanje posebne ortoze.

- Nismo dobili rješenje liječničke komisije pa nismo mogli predati zahtjev HZZO-u na odobravanje. U bečkoj klinici nisu nas željeli primiti dok novac za ortozu, koja stoji oko 2200 eura, nije uplaćen. Mi novac nemamo pa je Vita Maria još u gipsu - tužno je kazala njezina majka Morana Crnko. 

Podsjetimo, Vita Maria boluje od kongenitalne pseudoartroze zbog čega joj kosti jako teško zacjeljuju. U rujnu prošle godine bila je na kompliciranoj i bolnoj operaciji u Beču, a u četvrtak su joj trebali skinuti gips i staviti posebnu ortozu (steznik) na potkoljenicu i natkoljenicu. Obitelj strahuje da bi odugovlačenje moglo ostaviti trajne posljedice na djevojčicu. Iz HZZO-a nam nisu odgovorili na upit u vezi nastavka njezina liječenja.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • KaticaRujevcan 18.07.2013.

    hzz se uvijek igrao sa tim ... pa nek im je na duši... ali oni je ni nemaju.... jadna li je naša država koja nije u stanju nešt napravit... kad bi znala da mi niko ništ neće ja bi ih istukla.... budale smotane to je dijete kaj ni nezna kaj je život--- a vi tak.... idijooooooooooooooooooti..........

  • KaticaRujevcan 18.07.2013.

    njima nije ni salo do djeteta... mršššššššššššš............ kreteni

  • sanda22 18.07.2013.

    Prošlo je 7 dana od ove objave....Molim novinarku da nam kaže jesu li uspjeli skupiti novac, kako je djevojčica...hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare