To je to što me zanima!

Prijetio da će pucati, bježao je satima: Policija ga našla, pucali na njega, priveli su ga uz silu

Uočili su ga naposljetku u Slanovečkoj ulici oko 18.30. Usmjerio je pištolj prema policajcima i počeo im se približavati. Policajci su ga upozorili da baci oružje, ali on ih nije poslušao
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija objavila je detalje potrage za muškarcem u ponedjeljak u Dubravi. Priopćili su kako su policajci, kao i službenici Interventne policije, zajedno s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, muškarca svladali oko 18.30. 

Zbog njega je oko 13.30 intervenciju policije zatražila žena. Navela je da ima problema s njime, podstanarom, zbog agresivnog i nasilnog ponašanja. Policija ga je uočila na mjestu, a on im je zaprijetio da će upotrijebiti vatreno oružje i pobjegao prema obližnjoj šumi. Policija je odmah krenula za njime, a zatražili su i dodatne snage zbog sumnji da ima oružje i da je nasilan. 

POTJERA TRAJALA NEKOLIKO SATI Policija uhvatila muškarca u Dubravi: Verbalno se sukobio i prijetio, primijenili su i silu

Uočili su ga naposljetku u Slanovečkoj ulici oko 18.30. Usmjerio je pištolj prema policajcima i počeo im se približavati. Policajci su ga upozorili da baci oružje, ali on ih nije poslušao pa su ispalili nekoliko hitaca upozorenja. Jedan je policajac, nakon upozorenja, usmjerio i nekoliko hitaca u smjeru muškarca zbog odbijanja izravnog napada na sebe. Muškarac je nastavio bježati, no policajci su ga sustigli i uz upotrebu tjelesne snage i sredstva za vezivanje - svladali. 

Iz policije poručuju da je u tijeku i istraga kojom će se utvrditi sve okolnosti i činjenice njegovog postupanja, pa tako i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine. 

AKCIJA U TIJEKU Drama u Dubravi: Sukobili su se muškarac i žena. Interventna na terenu, muškarac je u bijegu

- Tijekom navedenog postupanja oštećene su staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te osobni automobil koji se nalazio parkiran u dvorištu ispred ulaza. U odnosu na uporabu sredstava prisile obavještavamo kako će, sukladno važećim zakonskim odredbama, načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe - stoji u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • crazy mind 30.11.2021.

    svaka upotreba sredstava prinude ide na ocjenu zakonitosti (i to je u redu). bez toga bi svaka zlouporaba prosla bez posljedica

  • Matejcro22 30.11.2021.

    I onda kažemo policajci ovakvi policajci onakvi.... Lik ide sa uperenim pištoljem prema njima i radi ispaljenih hitaca upozorenja će sada načelnik policije razmatrati da li je bilo opravdano pucati kao upozorenje..... Svi se čudite što nitko ne želi raditi kao policajac pa kako ćeš raditi kad ti je glava u torbi svaki dan za mizeriju od plaće a kada želiš zaštititi sebe i kolege od naoružanog idiota onda ti šef razmatra jel to bilo opravdano ili ne..... Blažena Amerika u kojem bi po ovog samo pogrebno poduzeće došlo

  • KraljPornica 30.11.2021.

    meni je jedan bolesnik prijetio fizicki u jednom kaficu u zagrebu bez ikakvog razloga. kad ce se njega privest posto je to kazneno djelo? ja sam manje vrijedan od ostalih? steta sto mi je ujak umro bio je sef milicije u jugi sad bi tom bolesniku slomio sve kosti. lomio je taj kosti najvecem olosu i sljamu jugoslavije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare