News

Komentari 21

Prijetio da će pucati, bježao je satima: Policija ga našla, pucali na njega, priveli su ga uz silu

Prijetio da će pucati, bježao je satima: Policija ga našla, pucali na njega, priveli su ga uz silu

Uočili su ga naposljetku u Slanovečkoj ulici oko 18.30. Usmjerio je pištolj prema policajcima i počeo im se približavati. Policajci su ga upozorili da baci oružje, ali on ih nije poslušao

Zagrebačka policija objavila je detalje potrage za muškarcem u ponedjeljak u Dubravi. Priopćili su kako su policajci, kao i službenici Interventne policije, zajedno s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, muškarca svladali oko 18.30. 

Zbog njega je oko 13.30 intervenciju policije zatražila žena. Navela je da ima problema s njime, podstanarom, zbog agresivnog i nasilnog ponašanja. Policija ga je uočila na mjestu, a on im je zaprijetio da će upotrijebiti vatreno oružje i pobjegao prema obližnjoj šumi. Policija je odmah krenula za njime, a zatražili su i dodatne snage zbog sumnji da ima oružje i da je nasilan. 

Uočili su ga naposljetku u Slanovečkoj ulici oko 18.30. Usmjerio je pištolj prema policajcima i počeo im se približavati. Policajci su ga upozorili da baci oružje, ali on ih nije poslušao pa su ispalili nekoliko hitaca upozorenja. Jedan je policajac, nakon upozorenja, usmjerio i nekoliko hitaca u smjeru muškarca zbog odbijanja izravnog napada na sebe. Muškarac je nastavio bježati, no policajci su ga sustigli i uz upotrebu tjelesne snage i sredstva za vezivanje - svladali. 

Iz policije poručuju da je u tijeku i istraga kojom će se utvrditi sve okolnosti i činjenice njegovog postupanja, pa tako i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine. 

- Tijekom navedenog postupanja oštećene su staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te osobni automobil koji se nalazio parkiran u dvorištu ispred ulaza. U odnosu na uporabu sredstava prisile obavještavamo kako će, sukladno važećim zakonskim odredbama, načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe - stoji u priopćenju. 

Najčitaniji članci