To je to što me zanima!

Prijetio Jadranki Kosor: 'Neću joj nauditi, nisam takav čovjek'

Marinko Kartelo (66) osuđen je na osam mjeseci uvjetno jer je Jadranki Kosor slao telegrame, pisma, učestalo ju nazivao i prijetio da će je zatući i da će platiti...
Vidi originalni članak

Žalim zbog svega i ispričavam se. Jadranki Kosor vrata mog stana uvijek su otvorena. Nikada joj ne bih naudio, branio se Marinko Kartelo (66) na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci. U zatvor neće ići ako u sljedeće dvije godine ne ponovi nedjelo. Sud mu je odredio i obvezatnu mjeru psihijatrijskog liječenja koja će trajati najmanje dvije godine a mora platiti i 9.330 kuna sudskih troškova. Kod izricanja presude sud je kao olakotne okolnosti cijenio Kartelovu raniju neosuđivanost, životnu dob i sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Podsjećamo, teretilo ga se da je od 1. siječnja 2013. do 29. kolovoza 2016. Jadranki Kosor slao telegrame, pisma, učestalo ju nazivao i prijetio da će je zatući i da će platiti. Sve je kulminiralo 29. kolovoza ove godine u 8.10 sati kada je došao do stana bivše premijerke.

Namjeravajući je ustrašiti pozvonio je te zalupao po vratima vičući i prijeteći. Kosor je, u strahu za svoj i za živote ukućana, pozvala policiju te je nasilni Kartelo završio u pritvoru.

Prijetio joj je, tvrdi tužiteljstvo, jer ju je kao bivšu dužnosnicu držao odgovornom za njegove životne, materijalne i osobne prilike te stanje u državi.

- Žao mi je. Ispričavam se gospođi Kosor. Ona je rekla svoje i sada smo ovdje. Moja vrata su joj i dalje širom otvorena. I ne treba strahovati da ću joj nauditi. Ja nisam takav čovjek - rekao je Kartelo u sudnici.

Budući da je to bilo jedino što je rekao u svoju obranu, preslušala se snimka njegova ispitivanja u DORH-u gdje je ispričao da je Kosoricu upoznao još 1990. dok je radio u Školskoj knjizi gdje je ona došla u potrazi za nekim reportažama...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • križar veliki 25.11.2016.

    nije li to Pernar isto radio?

  • ZGfloki 24.11.2016.

    recite sto hocete no to je nasilje i za ucinjeno mislim da premalo odgovara. btw. nisam ljubitelj lika i djela navedene jadranke no kako stvari ispadaju bila je najbolji premijer u RH ili tocnije....najmanje se okoristila svojim polozajem. naravno, moje skromno misljenje....

  • LANA555 22.11.2016.

    Ti Boga kako su brzi ,kad su oni upitanju.Čovjek več na sudu i več osužen.Da je obični gražanin kolko bi dugo čekao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare