To je to što me zanima!

Prijetnje stanare Sigeta ostavile bez sna: 'U velikom smo strahu'

Neki susjedi su od straha premjestili aute na obližnje parkinge. Nije bilo mirnog sna. Ovo je očito neka organizacija pa ako pali, pali, ispričao nam je jedan od stanara kvarta u Novom Zagrebu
Vidi originalni članak

Vlasnike automobila parkiranih u novozagrebačkom naselju Siget u petak je šokirala poruka koju su pronašli na automobilima. Nepoznati počinitelj prijeti da će im ogrebati automobil ukoliko ne uplate 500 kuna kupovinom PaySafe kartice i pošalju mu 16-znamenkasti kod na e-mail adresu.

- Poruku sam našla na autu oko 23 sata kad sam se vraćala s posla. Auto je bio dva dana parkiran ispred zgrade. Vidjela sam istu poruku na još nekoliko automobila na istom parkiralištu. Poslala sam sve na mail koji sam našla na stranicama policije, a auto sam zbog straha preparkirala - rekla nam je jučer I.K., koja je pronašla poruku. 

U subotu smo bili na tom istom parkiralištu kako bismo vidjeli ima li novih poruka ili možda oštećenja. Zatekli smo nekoliko stanara kod svojih automobila, neki su odlazili na odmor za vikend, a neki su od straha provjeravali automobile. Danas na parkiranim vozilima nismo uočili niti jednu poruku. 

- Prvo smo vijest vidjeli po portalima, a onda smo se zvali međusobno. Nije nam bilo svejedno. Ne znam tko bi mogao ostavljati takve poruke. Neki susjedi su od straha premještavali aute na obližnje parkinge. Nije bilo mirnog sna - ispričao nam je jedan od susjeda. 

Drugi stanari su nam rekli da su i oni istu poruku pronašli na njihovim autima. 

MORBIDNA PRIJETNJA Vozače u Zagrebu dočekale poruke na autima: 'Uplati 500 kuna ili će ti auto biti ogreban'

- Kakvi su to ljudi? U ovakvim teškim vremenima ljudima nabijati još stresa. A nisu bili ni nešto pretjerano bistri, pa što su očekivali? Da ljudi ne prijave sve policiji, da se neće dignuti uzbuna, baš su pametni! Da im je jedan čovjek uplatio, to je njima dosta, nadam se da nitko to nije napravio - ispričao nam je drugi susjed i nadodao da se spominjala i organizirana straža. 

- Pričalo se po kvartu da će se organizirati neko čuvanje parkinga, ali kako nije bilo oštećivanja auta nekako se odustalo od te ideje, ali to je uvijek opcija - objasnio je. 

Iz zagrebačke policije su nam rekli da su dobili prijave te da je istraga u tijeku.  

- Policijski službenici temeljem zaprimljene informacije putem e-maila od hrvatske državljanke, a u isto vrijeme putem javno objavljenih informacija, odmah izašli na teren s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - potvrdili su nam.

 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • nori 🖖 19.07.2020.

    Nema straha,čuva vas policija !

  • Selo_malo 18.07.2020.

    Dragi moji Sigetani, trebate se organizirati i postaviti sačekušu.... Više nikom to neće pasti na pamet!

  • ante-portas 18.07.2020.

    Haha, a kako ce genijalac znati tko mu je poslao lovu, a tko nije. i ciji je auto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare