To je to što me zanima!

Prikupili šest milijuna dolara za evakuaciju afganistanskih civila

Među tim Afganistancima su odvjetnici za ljudska prava, aktivisti za ženska i prava LGBTQ osoba, novinari, osobe za vezu s vladom, umjetnici i prevoditelji, rekao je osnivač akcije
Vidi originalni članak

Nakon poziva za donacije za žurnu evakuaciju više od 300 afganistanskih civila za koje se smatra da su na meti talibana, u četvrtak je prikupljeno više od 6 milijuna dolara, dva dana nakon njegova objavljivanja na mrežnoj stranici GoFundMe.

- Dotične osobe su visoko vrijedne mete za fundamentaliste - tvrdi autor te stranice Tommy Marcus, koji su "svi odreda u neposrednoj opasnosti da ih talibani ubiju zajedno s njihovim obiteljima".

TAJNI DOKUMENT OTKRIO Imaju popise ljudi: Talibani idu od vrata do vrata, traže one koji su surađivali s Amerikancima

- Među tim Afganistancima su odvjetnici za ljudska prava, aktivisti za ženska i prava LGBTQ osoba, novinari, osobe za vezu s vladom, umjetnici i prevoditelji - rekao je.

Tommy Marcus kaže da ova misija spašavanja stoji 550.000 dolara (1500 dolara za mjesto) koji će se utrošiti za najam dvaju zrakoplova iz Kabula u jednu stranu zemlju.

DOK SE SVI NE IZVUKU Joe Biden: 'Američke snage će ostati u Afganistanu dok svi Amerikanci ne budu evakuirani'

- Svi koji uđu u zrakoplov proći će temeljitu provjeru -  istaknuo je.

Od osnutka stranice GoFundeMe, gotovo 106.000 korisnika interneta doniralo je od 1 do 20.000 dolara i za manje od 24 sata prikupljeno je 5 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare