To je to što me zanima!

Primalju koja je odbila asistirati pri pobačaju vraćaju na posao

Jaga Stojak, podsjetimo, u pobačaju nije htjela sudjelovati jer je praktična vjernica, a otkaz je dobila iako se ranije pismeno očitovala da ne želi raditi pobačaje
Vidi originalni članak

Sanacijska upraviteljica kninske Opće bolnice "Hrvatski ponos", Antonela Karačić poništila je odluku kojom je otkaz, nedavno dobila primalja Jaga Stojak, čiji je povratak na posao u tijeku, javlja HRT. Stojak je, podsjetimo, dobila otkaz jer nije htjela sudjelovati u obavljanju pobačaja. U pobačaju nije htjela sudjelovati jer je praktična vjernica, a otkaz je dobila iako se ranije pismeno očitovala da ne želi raditi pobačaje. Pozvala se na priziv savjesti.  

U četvrtak je u Sinju tijekom proslave blagdana Velike Gospe msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, vjernicima poručio da trebaju u svojoj vjeri biti odgovorni na svim društvenim poljima, a kninskoj primalji Jagi Stojak čestitao je na ljudskom i kršćanskom ponosu. 

Biskupi traže da Sabor zabrani pobačaj

Sabor bi trebao zabraniti pobačaj, poručio je Želimir Puljić, predsjednik Biskupske konferencije.

- Očekujemo da naši narodni predstavnici u Saboru konačno revidiraju zakon koji je izglasan još za vrijeme komunizma 1978. Budući da taj zakon nema respekta pred tajnom života, društvo koje podržava i prakticira te zakone koji nemaju respekta ne može se nadati boljoj i sretnijoj budućnosti - rekao je Puljić, javlja RTL. Pujić kaže da biskupe sve više uznemirava stvarnost kojoj svjedoče. 

- Ljudi nalaze različite isprike, različite lažne riječi, pa ne govore da je to čedomorstvo. Bila na čišćenju... strašno - rekao je Puljić.  

Idi na 24sata

Komentari 263

  • Kresimir Ruzic 17.08.2013.

    vračena jer se zove jaga i neki rodjak joj pomogo sigurno...o čemu pričamo odbila je svoj posao...momentalni otkaz i neka ide odakle je došla

  • vidicemo 16.08.2013.

    Mislim da je to sve sto se pise o pobacajima glupost. Gledajuci po broju stanovnika ima Vatikan najvise Pobacaja koji se nigdje nespominju. Kako da gledamo to ili da osudjuejmo? A ne da pisemo o pojedincima.

  • gljivaludara 16.08.2013.

    Sve je ubojstvo onda i drkanje i seks sa kondomom. Ne razumijem kako pop ide posvetiti minobacace i tenkove sto ce ubiti osobe, a ovo je veliki grijeh. Je li razlika to sto jednu odluku donosi zena, a drugu muskarac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare