To je to što me zanima!

Pripazite! Pojavila se je kopija lijeka za dijabetes. Obratite pozornost na izgled brizgalice

Kao mjera predostrožnosti upozoravaju se zdravstveni radnici i pacijenti da obrate pozornost pri nabavi, rukovanju i primjeni lijekova
Vidi originalni članak

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obaviještena je putem hitnog sustava upozorenja o prisutnosti krivotvorene verzije lijeka Ozempic 1 mg, čiji nositelj odobrenja za tržište Europske unije je tvrtka Novo Nordisk A/S, piše Halmad.hr.

Ovaj lijek uobičajeno se koristi za liječenje dijabetesa tipa 2, a lažne kopije zabilježene su u nekim veleprodajama lijekova u Europskoj uniji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Identificiraju se po njemačkim oznakama i porijeklu iz veleprodaje u Austriji i Njemačkoj.

'PRATITE SIMPTOME' Dr. Fistonić o komplikacijama u trudnoći i kako ih izbjeći: 'Jako je bitno ići na redovne kontrole'

Vanjsko pakiranje krivotvorene verzije lijeka identično je originalnom, no razlikuje se unutar pakiranja.

VELIKA VIJEST Važan iskorak za oboljele od dijabetesa tip 2: Stigli senzori za bezbolno mjerenje glukoze

ORIGINALNA

KOPIJA

- Nije zaprimljena nijedna prijava slučaja distribucije krivotvorina lijeka Ozempic 1 mg pacijentima putem ovlaštenih ljekarni, niti su zabilježene bilo kakve negativne posljedice za pacijente povezane s upotrebom krivotvorenog lijeka. Jednako tako, u Republici Hrvatskoj do sada nije zaprimljena nijedna prijava sumnje na krivotvorinu predmetnog lijeka, kao ni prijava neispravnosti u kakvoći ili sumnje na nuspojavu na temelju koje bi se posumnjalo da se radi o krivotvorenom lijeku - piše na stranici HALMEDA.

ŽIVOTNI INTERVJU Dr. Dario Rahelić: Meni je studij medicine bio jedina opcija, a prvi ispit na fakultetu sam pao

Kao mjera predostrožnosti upozoravaju se zdravstveni radnici i pacijenti da obrate pozornost pri nabavi, rukovanju i primjeni lijekova.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Marko F 19.10.2023.

    Opet se aktivirao hadezev korona kid Fran Mihalić i tata i mama mu, umjesto da je u zatvoru.

  • 19.10.2023.

    Pa lijekovi se kupuju u ljekarnama a one ne smiju prodavati takve lijekove! Tko ih kupuje na crno ni nije za drugo nego da naj...!!

  • Jopazg 19.10.2023.

    Korona kid siri djelatnost. 😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare