To je to što me zanima!

Priprema najukusnije zimnice: Svaki dan nove ideje i savjeti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Od ponedjeljka, 7. rujna u 24sata čitajte najbolje recepte i savjete za pripremu staklenki i trikove uz koje je lako pripremiti specijalitete bez konzervansa za obitelj
Vidi originalni članak

Kako biste bili sigurni da ukiseljeno povrće, marmelade i džemovi ne sadrže višak šećera ili nezdrave aditive, najbolji je način da ih pripremite kod kuće. Tako možete provjereno znati da su voće, povrće, začini i ostale namirnice koje se koriste u pripremi prirodnog podrijetla. Industrijski proizvodi uglavnom sadrže rafinirani šećer kao konzervans, aditive te druge sintetičke sastojke koji pridonose dugom čuvanju namirnica.

Pri pripremanju domaće zimnice za konzerviranje se preporučuju prirodni proizvodi poput jabučnog octa, maslinova ulja te sladori žitarica umjesto rafinirana šećera, a igranjem s bezbrojnim kombinacijama okusa lako je pripremiti neodoljiva jela koja se ne zaboravljaju.

Povrće se za zimu može pripremati na više načina - kiseliti, usoljavati i sušiti, a pripremate li ga sami, osim što znate što jedete, dugoročno možete uštedjeti. Isto pravilo vrijedi i za voće. Veliki vodič uz koji je lako sačuvati okuse ljeta i rane jeseni u staklenkama možete čitati svakoga dana u prilogu Panorama .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među brojnim savjetima za pripremu, kulinarskim trikovima i vrhunskim receptima kulinarski početnici, ali i vrsne domaćice mogu pronaći nove ideje uz koje je lako skuhati, usoliti ili ukiseliti omiljene namirnice . Doznajte koje voće sadrži više, a koje manje pektina, ključnog za zgušnjavanje marmelada i džemova. Prije kuhanja u voćnu smjesu dodaje se nekoliko kapi limunova soka, koji pojačava svježu aromu te potiče želiranje džemova i voćnih želea. Voće svakako prethodno valja kušati: kiselom voću poput, na primjer, ribiza treba ga dodati samo malo ili gotovo ništa. Nadahnite se i neodoljivim kombinacijama začinskog bilja te pripremite domaće mirisne namaze od rajčica i paprika kojih ima u izobilju po pristupačnim cijenama. Sušene namirnice obično su skupe, no i sami možete konzervirati zimnicu najstarijom i najjednostavnijom metodom. Sušene rajčice sačuvajte u maslinovu ulju i ubacite u slasne salate, dodajte ih na pizzu ili umiješajte u umake za tjesteninu. Sušene smokve i marelice daju neodoljivu notu pitama od prhkog tijesta, čokoladnom tartu ili kolačima od sira kojima počastite obitelj i goste.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MAX 2010 05.09.2015.

    Lovu u žepek I u centrima svega na akciji bez rada..........jeftinije .....nema gužve po kući ...idealno

  • Baf Levi 05.09.2015.

    Jedva cekam da se pocme kupus kiseliti pa da si barem dobro noge operem dok gazim u kaci. Svi govore da nas kiseli kupus ima tako poseban ukus a nitko nezna da ja noge perem samo dok gacam po kupusu. Inace vreca graha je spremna ima I 10 vjenaca luka I 5 vjenaca cesnjaka jos vino, uskoro ce i berba, pa dva prasca po 200 kila masti I cvaraka, kobasice krvavice svargle kulena a ostalo na dim, pa kada stisne jedan dan kupus drugi dan grah a treci dqan pomjesati sto je ostalo od prethodna dva, pa jedan dan neki corbuljak pa opet kupus grah i tako do proljeca A za dorucak cvaraka, krvavice, svragla i politra crna vina, a vecera one smrznute slanine sapunjare bijele pedalj visoke I cesnjaka I tepsiju polica lickog krumpira uz to dva deci rakijice, a uuuu pa kada se uvalim u krevet pa dva tri puta opalim rafaljno kao iz kalasnjikova sve perina odskace, a buhe poiskacu iz kreveta nesto I'm ne pase atmosfera. Ja nesto najvise volim ovu salatu sto I macke vole samo ako se dobro zalije.

  • killdeath 04.09.2015.

    rajčica flaširana 30l, krastavci 10 tegli, 500kg kruške za rakiju pokupljeno danas, 10kg orasa pokupljeno danas,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare