To je to što me zanima!

Priprema za Brexit: Stotinjak tvrtki preselilo u Nizozemsku

Slične poteze razmatraju u još 325 kompanija koje brine gubitak pristupa tržištu EU-a nakon Brexita, dodaju u nizozemskoj agenciji za strana ulaganja.
Vidi originalni članak

Stotinjak kompanija preselilo je poslovanje iz Britanije u Nizozemsku ili tamo osnovalo urede kako bi ostale unutar Europske unije nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz EU-a, objavila je u ponedjeljak nizozemska državna agencija.

Slične poteze razmatraju u još 325 kompanija koje brine gubitak pristupa tržištu EU-a nakon Brexita, dodaju u nizozemskoj agenciji za strana ulaganja.

BORIS JOHNSON: 'U slučaju tvrdog Brexita mi nećemo platiti 39 mlrd. funti'

“Kontinuirana rastuća neizvjesnost u Velikoj Britaniji i sve izraženija mogućnost Brexita bez dogovora zadaju tim kompanijama velike ekonomske glavobolje", rekao je Jeroen Nijland, povjerenik u državnoj agenciji NFIA.

Zbog toga se, po njegovim riječima, sve više kompanija okreće Nizozemskoj kao mogućoj novoj bazi na europskom tržištu.

Riječ je kompanijama u segmentu financija, informacijske tehnologije, medija, oglašavanja, bioznanosti i zdravstva, dodaje se u priopćenju agencije.

PORUKA JOHNSONU Macron: Nema vremena da se pregovara o novome Brexitu

Njemačka, Francuska, Belgija i Irska glavni su konkurenti Nizozemskoj u privlačenju kompanija koje sele poslovanje zbog Brexita.

Preuzevši premijsku dužnost prošlog mjeseca, Boris Johnson poručio je da će Britaniju izvesti iz EU-a krajem listopada sa dogovorom ili bez njega, podsjeća Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 26.08.2019.

    Ocito da mnogi u UK ne znaju sto je to ekonomija i gospodarstvo kao i kod nas. Pa, sretno im bilo. Valjda nesto i nauce.

  • Aron3 26.08.2019.

    Baš su hm... nepredvidivi ti s žutim, lepršavim lasima...

  • John Doe Jr. 26.08.2019.

    možda koja slučajno zaluta u hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare