To je to što me zanima!

Pripremaju tužbe: Branitelji ogorčeni radi manjih mirovina

Smatraju da su zakinuti u odnosu na ostale stradalnike Domovinskog rata. Nekoliko desetaka tisuća tužbi moglo bi zbog toga zatrpati Visoki upravni sud i Ustavni sud
Vidi originalni članak

Dijelu hrvatskih branitelja od 1. siječnja 2014. godine mirovine i invalidnine umanjene su za deset posto. Ogorčeni su tim ‘rezom’ jer smatraju da su zakinuti u odnosu na ostale stradalnike Domovinskog rata. Nekoliko desetaka tisuća tužbi moglo bi zbog toga zatrpati Visoki upravni sud i Ustavni sud jer ogorčeni branitelji žele da se preispitaju pravni temelji ove Vladine odluke, piše Večernji list.

Predsjednik Hvidre Josip Đakić potvrdio je Večernjem listu da dio njegova članstva već prikuplja rješenja o smanjenju mirovina dok drugi dio ispunjava tužbe koje je pripremila njihova pravna služba. 

Idi na 24sata

Komentari 728

  • deda62 21.03.2015.

    na žalost poštovanje niste ničim zaslužili ne samo od predsjednice nego i velike večine hrvatskih ljudi,abome ni od mene.

  • mago civo 25.02.2014.

    Zmija me za srce ugrizlaaaaaaaaaaa...........

  • davorsk 25.02.2014.

    Zanima me što to pokušava Đakić i HDZ da i nam ratnim vojnim invalidima koji imamo mirovinu manju od 5000 oduzmu 10 % pa da imam oko 3500 ili3300 ne razumijem šta smo mi manje vrijedni a zaboravljaju sada svi dali zbog lakomosti ili nećeg drugog da je taj isti đakić kada je Jadranka i HDZ uzimali svima 10% tada je govorio kako smo mi branitelji spremni i na to što nije istina i tada nije bilo tužbi moja bračo po oružju i jadni čovječe Đkiću gadite mi se zbog svoje lakomosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare