To je to što me zanima!

Pripremao ubojstvo danskog karikaturista K. Westergaarda

Karikaturist Kurt Westergaard je 2005. godine nacrtao karikaturu proroka Muhameda s turbanom u obliku bombe na glavi u novinama Jyllands Posten.
Vidi originalni članak

Norveška policija uhitila je muškarca koji je pripremao napad na danskog karikaturista Kurta Westergaarda (76) koji je razljutio pripadnike Islama zbog karikature proroka Muhameda s turbanom na glavi u obliku bombe, piše news24.

Westergaard je u Oslu trebao sudjelovati na promociji knjige, no iz Norveške je ipak otišao jer su ga planirali ubiti. U utorak je trebao sudjelovati na prezentaciji knjige za djecu za koju je radio ilustracije, no u ponedjeljak navečer je morao napustiti skandinavsku državu.

Osumnjičeni muškarac (30) uhićen je u utorak, a karikaturista je trebao ubiti u Kući književnosti u Oslu.

Otkada je danski dnevni list Jyllands-Posten 2005. godine objavio karikaturu Muhameda s bombom na glavi, Westergaard u stopu prate zaštitari, a u siječnju 2010. godine u kuću mu je ušao sa sjekirom 29-godišnjak iz Somalije i pokušao ga ubiti. On je zbog toga osuđen na deset godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gogson00 19.09.2011.

    Takve provokacije ne smiju proći nekažnjeno. Lik se opasno poigrava stvarima koje ne razumije i mogao bi platiti gadnu cijenu za svoj nepromišljeni čin.

  • snjeguzica 18.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Denis71 18.09.2011.

    ako ga imaju na listi nece im pobjeci, i zaslužio je, GADAN JE KO GROB..................

Komentiraj...
Vidi sve komentare