To je to što me zanima!

Pripremite se za nepredvidljivi vikend: Čekaju nas sunčani dani uz moguću kišu i grmljavinu

Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji bit će pretežno sunčano, no poslijepodne je moguć lokalni pljusak osobito na jugu i u unutrašnjosti Dalmacije
Vidi originalni članak

Toplo sunce i kratki rukavi malo su nas omamili proteklih dana i podsjetili na ugodno ljetno razdoblje koje je pred nama. Ipak, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako nam za vikend slijedi promijenjivo vrijeme uz sunce, ali i kišu.

Danas će u unutrašnjosti Hrvatske biti djelomično sunčano, s mjestimice malo kiše i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na istoku i u Posavini.

Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji bit će pretežno sunčano, no poslijepodne je moguć lokalni pljusak osobito na jugu i u unutrašnjosti Dalmacije. 

VREMENSKA PROGNOZA Ljeto ipak ide na čekanje! Od srijede promjena vremena, pljuskovi i grmljavina na kopnu

Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Iz DHMZ-a su pritom poslali žuto upozorenje za Slavoniju, Dalmaciju te Istru i Kvarner.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od 19 do 24, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 24 i 29 °C.

Prognoza za nedjelju

Niti u nedjelju vrijeme neće biti previše drugačije. Sunčano te biti pretežno duž obale, a jači razvoj oblaka očekuje se u Slavoniji, gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije gdje je moguć i pljusak i grmljavina.

Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na moru između 16 i 21, a najviša dnevna od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.05.2023.

    Jučer ljeto,danas već prava jesen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare