To je to što me zanima!

Priština podupire KFOR-ovu akciju uklanjanja barikada

Uklanjanje barikada i otvaranje prometnica u službi je otvaranja perspektive ekonomskog razvoja i uspostavljanja pune sigurnosti građana, priopćile su Vlasti
Vidi originalni članak

U priopćenju kojega objavljuju mediji u Srbiji, Vlada Kosova podupire jučerašnju akciju uklanjanja barikada na sjeveru Kosova, osuđuje napade i izražava KFOR-u žaljenje zbog ranjavanja vojnika iz mirovne misije.

- Vlada Republike Kosova prati izbliza i s povećanom pozornošću najnovija zbivanja u sjevernom dijelu Kosova. Vlada visoko cijeni angažiranje snaga KFOR za uklanjanje barikada u selu Rudare da bi se omogućila sloboda kretanja građana i u tom dijelu teritorija Kosova.

Uklanjanje barikada i otvaranje prometnica kako bi se omogućilo slobodno kretanje ljudi i robe u čitavom sjevernom dijelu Kosova, u službi je otvaranja perspektive ekonomskog razvoja i uspostavljanja pune sigurnosti građana - navodi se u izjavi kosovske vlade za medije i poziva "građane Kosova koji žive na sjeveru zemlje neka surađuju s KFOR-om i da pomažu mirovnim snagama u ispunjavanju njihovog mandata za stvaranje sigurne sredine za sve" jer je "sloboda kretanja - kao temeljno pravo, u interesu svih, a najviše samih stanovnika sjevera".

Idi na 24sata

Komentari 13

  • troma1 02.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tovar-iš 02.06.2012.

    ..gotovi su..prvo ostanu bez oka u glavi,susjedi su ih svi od..bali he he sad ostadu bez svete srpske zemlje..Kosova..kaki je to narod...

  • ping-pong 02.06.2012.

    Kosovska vlada podupire onog koji pokušava uspostaviti normalizaciju života u S. Mitrovici. Srbi u S. Mitrovici pokušavaju destabilizirati sjever Kosova i regiju općenito, tako da ih nitko ne hebe 5 %! Nitko ih ne hebe pa čak ni Beograd, mislili su da će im Nikolić ostvariti davne snove prisvajanje tuđeg, ali naprotiv čim je on došao čiste se barikade. Dosta njih bi trebali servisirati traktore, skupljati kutije za robu, najlone....... jer ubojstvo policajca, Albanca i ranjavanje njegove obitelji, ranjavanje vojnika KFORA.....netko će to platiti!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare