To je to što me zanima!

Priveli vodičkog 'hakera': Od žrtava izvukao 218.000 kuna

Mladić je preko internet aplikacija stupio u kontakt s oštećenima i lažno se predstavljao. Obećavao je neke pogodnosti ili govorio da mu novac treba za liječenje i na taj način došao do više od 218.000 kuna
Vidi originalni članak

Vodički policajci priveli su 27-godišnjaka kojeg sumnjiče za ukupno četiri prijevare, kojima je svoje žrtve oštetio za više od 218.000 kuna.

Kako je izvijestila policija, istragom su utvrdili da je preko internet aplikacija stupio u kontakt s oštećenima, lažno se predstavljao različitim imenima i obećavao svojim žrtvama određene pogodnosti te govorio kako mu je novac potreban za liječenje kao i za igru na sreću gdje dobitak dijele pola-pola, te na takav način počinio sljedeće:

- u razdoblju od 24. srpnja do 28. kolovoza oštetio 28-godišnjakinju koja mu je uplatila oko 22 tisuće kuna,

- u razdoblju od 29. kolovoza do 8. prosinca oštetio 28-godišnjakinju za novčani iznos od oko 136 tisuća kuna,

- u razdoblju od 1. svibnja do 13. prosinca oštetio 31-godišnjakinju za novčani iznos od oko 60 tisuća kuna,

- početkom travnja oštetio 29-godišnjaka za novčani iznos od 800 kuna oglašavajući prodaju određenog artikla na internetu kojeg mu nije isporučio.

Novac su mu uplaćivali na različite načine, djelomično i preko bonova putem poruka koje bi osumnjičeni kasnije unovčio.

Protiv osumnjičenika će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ptica neznalica 14.12.2021.

    Nikako mi nije jasno, kako neki ljudi nasjednu. Evo prije par godina kolega me pitao da mu posudom 200 kuna za provištu. Znam da je sklon kocki, i jednostavno sam mu rekao. Nema problema, idemo kupiti provištu, ti izaberi što ti treba, a ja ću platiti. Odmah je odustao. Što želim reći. Ok, je nekom pomoći, ali tad moraš znati, vidjeti za što daješ novac, pogotovo ako je to veća svota. Plaćati nekakav balon od sapunice, nikad. 

  • babydol 14.12.2021.

    A,ovi sto uplate toliki novac neznancima netreba zaliti,gdje im je pamet ili imaju previse

  • cibalitanac11 14.12.2021.

    Sve je vise internet prevaranata i to na sitno,policija ne reagira na iznose manje od 1000 kn.upucuju na privatne tuzbe koje kostaju vise od uplacenih iznosa i nitko tuzbe ne podnosi,prevaranti to dobro znaju i koriste! nije do njih ,do zakona je ili u krajnjem slucaju uzeti stvar u svoje ruke i biti krivac jer si nalemao tamo nekog prevaranta i lopova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare