To je to što me zanima!

Privremeni režim: Konferencije za medije unutar zgrade Vlade

S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Markovu trgu, a policijski službenici obavljaju preglede osoba i predmeta na kontrolnim točkama
Vidi originalni članak

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se, obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, održavati unutar zgrade Vlade, priopćila je u utorak Vlada RH.

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se održavati unutar zgrade Vlade, na otvorenom (dvorište Banskih dvora) ili u zatvorenom (svečana dvorana za konferencije za medije), napominje se u priopćenju.

S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Markovu trgu, a policijski službenici obavljaju preglede osoba i predmeta na kontrolnim točkama.

POLICIJSKE OGRADE Ovako se sada dolazi na Gornji grad: Kontroliraju sve aute...
 
- Namjera nam je da podizanjem razina sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka, pored sigurnosti štićenih objekata, zgrade Vlade RH, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda RH, povećamo i sigurnost stanara, građana, kao i novinara koji prate rad tih institucija - kaže se u priopćenju.

Također, Vlada želi osigurati da nove privremene sigurnosne mjere ni na koji način ne utječu na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o aktivnostima Vlade, sjednicama i događajima, kao ni na dostupnost članova Vlade za izjave medijima, ističe se u priopćenju.

U tu svrhu pristupit će se izradi i ažuriranju službenih akreditacija za predstavnike medija koji prate rad Vlade. Do tada, medijsko praćenje Vladinih sjednica, sastanaka, aktivnosti, događanja kao i konferencija za medije bit će omogućeno svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima koje njihove redakcije najave prije pojedinih događanja na e-mail adresu akreditacije@vlada.hr.

ZAŠTITA NOVINARA Gong: Božinovićeva najava je 'vrlo opasna za demokraciju'

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u priopćenju navodi i da će predstavnicima medija biti omogućen pristup Markovu trgu kako bi mogli pratiti javna okupljanja, uz obavljanje sigurnosnog pregleda.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Luna777 13.10.2020.

    I to je u redu. Zašto bi novinari kisnuli i smrzavali se vani, čekajući ministre da se pojave.

  • ⚡ ANONYMUS ⚡ 13.10.2020.

    Kada bi narod shvatio da s samo malo poaže zube, ovi bi se trsli ko šibe! STOŽER DIKTATURA je moguća samo jer narod pokorno sluša i šuti, šuti svugdje osim na portalima, tu su svi hrabri ali nose maske i slušaju svaku zapovjed.

  • iskra21 13.10.2020.

    Kako se boje svog naroda....fuj. austrijski predsjednik na posao ide vlakom, nizozemski premijer biciklom, a ovi se skrivaju ko zmija noge

Komentiraj...
Vidi sve komentare