News

Komentari 8

Privremeni režim: Konferencije za medije unutar zgrade Vlade

Privremeni režim: Konferencije za medije unutar zgrade Vlade

S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Markovu trgu, a policijski službenici obavljaju preglede osoba i predmeta na kontrolnim točkama

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se, obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, održavati unutar zgrade Vlade, priopćila je u utorak Vlada RH.

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se održavati unutar zgrade Vlade, na otvorenom (dvorište Banskih dvora) ili u zatvorenom (svečana dvorana za konferencije za medije), napominje se u priopćenju.

S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Markovu trgu, a policijski službenici obavljaju preglede osoba i predmeta na kontrolnim točkama.


 
- Namjera nam je da podizanjem razina sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka, pored sigurnosti štićenih objekata, zgrade Vlade RH, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda RH, povećamo i sigurnost stanara, građana, kao i novinara koji prate rad tih institucija - kaže se u priopćenju.

Također, Vlada želi osigurati da nove privremene sigurnosne mjere ni na koji način ne utječu na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o aktivnostima Vlade, sjednicama i događajima, kao ni na dostupnost članova Vlade za izjave medijima, ističe se u priopćenju.

U tu svrhu pristupit će se izradi i ažuriranju službenih akreditacija za predstavnike medija koji prate rad Vlade. Do tada, medijsko praćenje Vladinih sjednica, sastanaka, aktivnosti, događanja kao i konferencija za medije bit će omogućeno svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima koje njihove redakcije najave prije pojedinih događanja na e-mail adresu akreditacije@vlada.hr.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u priopćenju navodi i da će predstavnicima medija biti omogućen pristup Markovu trgu kako bi mogli pratiti javna okupljanja, uz obavljanje sigurnosnog pregleda.

Najčitaniji članci