To je to što me zanima!

Priznao udarce u glavu, pa mu odvjetništvo oprostilo

Osumnjičeni Dražen V.(19) priznao je da je udario Stjepana nogom u glavu, a to je potvrdio svjedok. Državno odvjetništvo odustalo je od progona...
Vidi originalni članak

Dražen je Stjepana objema rukama gurnuo u prsa. Stjepan je pao na pod, na stražnjicu, ali je ostao u polusjedećem položaju i tada nije udario glavom o pod. Nakon toga je Dražen prošao pokraj Stjepana i nogom ga udario u desnu stranu glave, u predjelu desne strane lica i sljepoočnice, ispričao je svjedok istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zagrebu u srpnju. On je 7. veljače bio u društvu Dražena V. (19), koji je došao na proslavu rođendana na zagrebačkoj Ferneščici i tamo se potukao s mladićem iz društva Stjepana Urbančića (17). Dražena je državna odvjetnica okrivila da je Stjepanu nanio teške ozljede, ali je odustala od progona iako je i Dražen priznao da je udario Stjepana nogom u glavu.
Na policiji je u nazočnosti odvjetnika već 9. veljače ispričao da je došao na proslavu u atomsko sklonište na zagrebačkoj Ferenščici i tamo se zbog djevojke posvađao s mladićem. Tvrdi kako ga je taj mladić udario nekoliko puta pa mu je htio vratiti.     
- Ja nisam mogao doći do momka koji me prvi udario pa sam u bijesu nogom udario u glavu momka koji je ležao pokraj mene - priznao je Dražen policajcima. Tijekom istrage se odlučio braniti šutnjom.
Momak koji je ležao pokraj Dražena bio je Stjepan Urbančić. Stjepana su kasnije našli u atomskom skloništu bez svijesti. Izveli su ga pa se osvijestio. Prijatelji su ga smjestili na tramvaj da ide kući. Policija ga je našla u nesvijesti pokraj Vukovarske ulice. U bolnici su otkrili da mu je slomljena lubanja i kako mu mozak otiče i krvari. Bio je u životnoj opasnosti, no preživio je nakon mjesec dana borbe u bolnici. Slijedilo mu je dva i pol mjeseca terapije u Krapinskim toplicama, a na terapiji je i dalje. Ima problema s hodom, vidom i govorom. Liječnici se boje da bi mogao oboljeti i od epilepsije s obzirom na teška oštećenja mozga koja je pretrpio.

DRŽAVNA ODVJETNICA ODUSTALA
Zamjenica općinske državne odvjetnice Ana Ivanišević Inđić odustala je 7. srpnja od progona Dražena V. (19). U izjavi koju je poslala sudu napisala je kako nema dokaza da je počinio djela koja za koja ga terete. Iako je priznao da je nogom udario Stjepana u glavu, sudskim vještačenjem je utvrđeno da ga nije mogao tako teško ozlijediti. Odvjetnica ga nije odlučila goniti samo za udaranje.

OBITELJ MOŽE PREUZETI ULOGU TUŽITELJA
Državni odvjetnik odustao je od progona Dražena V. (19). No obitelj može sama, kao oštećeni, preuzeti ulogu tužitelja i nastaviti progon. Mogu tražiti dopunu istrage ili podići optužnicu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • bluesky 19.09.2009.

    ooooo pizda joj materina, retardirano tužiteljstvo još munjenije države i sudstva!!!!majku vam vašu da je vaše dite pola Hrvatske bi digli na noge a krivca u Guantanamo poslali,neki su izgleda jednakiji od nas ostalih smrtnika!A ovaj mali ostade invalid i nikom ništa kao da su psa zatukli a ne dite!!!O Bože di ja to živim i odgajam djecu!!Više pas ima dostojanstva i pravde nego građani u ovoj pravnoj žabokrečini što se hrvatsko pravosuđe naziva!Pljuc!!

  • apocalypsedude 19.09.2009.

    ma nabijem na k... takve vještake i državno odvjetništvo. A koljenom, a cipele s metalnom kapicom. A možda mu je kasnije pozlilo pa je pao i udario glavom... Volio bi da se isto desi toj zamjenici, ali na dlaku isto, da ju neki kreten zabije nogom u glavu, pa da onda njoj, dok je na fizikalnoj, šefica objašnjava kako "nema dokaza" jer ju nije tako jako mogao udariti u glavu. Stani meni pred ljevicu dok imam marte na nogama pa češ vidjeti 'oće li ti puknut' tikva.

  • annette 19.09.2009.

    nisam htjela nešto takvo nekome poželjeti, ali sad se stvarno nadam da će svi ti koji omogućuju tim sve mlađim nasilnicima da tako šeću okolo bar jednom nekom krivom stati na žulj pa da i njih netko dočeka negdje u mraku

Komentiraj...
Vidi sve komentare