To je to što me zanima!

Problemi s birokracijom: Bila u mirovini 14 godina, a nije znala

Mirjana Preložnjak iz Čakovca nakon 30 godina rada ostala je bez posla u varaždinskoj Vami. Nakon toga je godinama bila nezaposlena te se nadala mirovini
Vidi originalni članak

Mirjana Preložnjak iz Čakovca nakon 30 godina rada ostala je bez posla u varaždinskoj Vami. Nakon toga je godinama bila nezaposlena te se nadala mirovini, piše HRT.

Onda su je sa Zavoda za zapošljavanje obavijestili da mora vratiti 170 tisuća kuna koje je kao naknadu za nezaposlenost dobila od 2000. godine jer je gotovo 14 godina u mirovini. 

Tada je dobila i rješenje o invalidskoj mirovini od 1999. godine, kao i privremeno rješenje za starosnu mirovinu. Zahtjev je predala proljetos. Uplaćeno joj je i 220 tisuća kuna neisplaćenih mirovina. Naime, i dok je radila gospođu Mirjanu su slali na invalidsku komisiju. Tri puta je dobila preporuku za daljnje liječenje, a onda promjenu zanimanja. Međutim, o mirovini se nije govorilo.

Mirjana tvrdi da joj nikad nitko nije rekao da mora poduzeti neke korake, a na Zavodu za zapošljavanje također su iznenađeni događanjima. Mirjana je posljednjih godina radila na javnim radovima, a raspitivala se i kada bi mogla u mirovinu. Međutim, podaci o tome da je i mirovini bili su skriveni na mikrofilmu u začecima informatizacije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kung fu panda 09.07.2013.

    stoti put ponavljam nije mi krivo kad zapošljavaju preko veze ali daj nauči posao koji radiš a ne kad dođe čovjek mora znati više od birokrate da obaviš što trebaš

  • delboytrotter 09.07.2013.

    A koliko njih bi u penziju :)) Ak sam dobro skužil žena je dobila 220 tisuća kn zaostataka, a mora vratiti 170 tisuća zavodu, znači 50 tisuća kn je u plusu. Ak je tak onda je bar nešt dobro ispalo od svega toga.

  • WOMANIZER 09.07.2013.

    "Uplaćeno joj je i 220 tisuća kuna neisplaćenih mirovina."- baš me zanima kome su zapravo otišli ovi novci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare