To je to što me zanima!

Prodaje se sve više obiteljskih hotela, ali kupaca nema nigdje

Agencija Smart-invest samo na području Opatije prodaje desetak manjih hotela, većinom u rukama stranaca. Cijene se kreću od dva i pol do 10 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Broj malih i obiteljskih hotela koji su na prodaju u Hrvatskoj je sve veći, što se može vidjeti u oglasnicima i katalozima agencija za prodaju nekretnina.

Ponuda je raznovrsna, od još neizgrađenih objekata do kategoriziranih objekata koji uredno posluju, a motiv prodaje uglavnom je niska stopa povrata visokih ulaganja ili, u mnogim slučajevima, prezaduženost i nelikvidnost. Opatijska agencija Smart-invest samo na području Opatije prodaje oko deset manjih hotela. Iako ne može otkriti o kojim je konkretno objektima riječ, vlasnik agencije Milan Mandić ističe da ima raznih slučajeva. 

- Dio hotela je u funkciji, dio je zatvoren i zapušten, a dio objekata nikad i nije bio otvoren jer investitori nisu uspjeli prikupiti papire i krenuti s poslom. Vlasnička struktura je različita, ali najvećim dijelom riječ je o stranim vlasnicima, ima Austrijanaca, Nijemaca, Rusa - kaže Mandić, no dodaje da se slabo prodaje jer vlasnici nabijaju cijene.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 1

  • maxim m 27.04.2015.

    Cijeli članak pročitajte OVDJE a otvori članak Egipćani potvrdili novi ustav...molim vas da ispravite grešku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare