To je to što me zanima!

Prodaju 41 tramvaj, ali stižu besplatne knjige ove godine

Pomoćnik pročelnika za financije Slavko Kojić je rekao da su više prihoda osigurale zakonske izmjene kojima gradu ostaje više novca, ali i dobar prihod od naknada
Vidi originalni članak

Odbor za financije Skupštine odobrio je Milanu Bandiću rebalans proračuna kojim se osigurava 38,5 milijuna kuna za besplatne knjige svim osnovnoškolcima u Zagrebu sljedeće godine. Također je odobrena i prodaja 41 tramvaja vrijednih 82 milijuna eura. 

Holding će tramvaje unajmiti, a grad će plaćati rate. Ova injekcija je potrebna jer Zagrebačkom holdingu hitno trebaju novci. Zagrebački proračun je inače s rebalansom narastao za 85 milijuna kuna - na 6,7 milijardi. Pomoćnik pročelnika za financije Slavko Kojić je rekao da su više prihoda osigurale zakonske izmjene kojima gradu ostaje više novca, ali i dobar prihod od komunalnih naknada. 

Inače, lani je Zagreb završio u minusu od 830 milijuna kuna, a niti ove godine ga neće pokriti. 

- Ako dobijemo spor s državom oko centraliziranih funkcija, onda ćemo dobiti preko milijardu kuna i time ćemo pokriti minus - rekao je Kojić. Rebalans i prodaju još u četvrtak treba odobriti Skupština.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Hasenfefer 18.07.2013.

    PRIJEVOZ ZA KUĆNE LJUBIMCE? Pa ti si puknuo ko KOKICA. Pa ljude voziš ko životinje, tak da se promjena neće osjetiti. Daj ti osiguraj ljudima javni prevoz, a životinjama da imaju svoje sklonište.

  • Cezarion 16.07.2013.

    kvaka je da su ti tramvaji, a koji sad idu u leasing, već kupljeni lovom na dug (obveznice iz 2007.). Znači, plaćat ćemo ukupno cca. 15% kamata na svaki od tih tramvaja. Prevedeno na njihovu nabavnu cijenu to iznosi cca. 11,5 miljuna eura godišnje...Izračun je napravljen samo za ovih 41 tramvaja. Što je s ostalih 30 ne znamo...vjerojatno više nisu u voznom stanju

  • bbbdado 16.07.2013.

    Pa ne daje svoje , nama daje naše i mi bi sad trebali pljeskati i tapšati ga po ramenu , svašta

Komentiraj...
Vidi sve komentare