To je to što me zanima!

Prodali Kamensko: Dio radnica će ostaviti, ali proizvoditi neće

Novi vlasnik Kamenskog kaže da proizvodnju sigurno neće nastaviti, ali će dijelu radnica ponuditi drugi posao. O planovima ne želi govoriti dok se ne završi prodaja
Vidi originalni članak

Konačno smo odahnule. Našoj agoniji je došao kraj. Nadamo se da ćemo napokon dočekati isplatu pet zaostalih minimalaca plus dio otpremine. Nažalost, sedam naših kolegica nisu dočekale prodaju, kaže nam Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

Prošlo je pet godina, šest parnica i 14 dražbi otkako je 500-tinjak radnica Kamenskog završilo “na ulici”. Nekolicina ih se okupljala u parku ne bi li osmislile kako će dalje preživljavati. Bile su sretne ako bi skupile za jednu kavu da se sklone s kiše i dijele zajedničku muku. Grozaj se nada da je prodajom Kamenskog tvrtki Anni Aurei d.o.o. iz Križevaca agoniji došao kraj. Dvije zgrade i dvorište nešto veće od 6000 kvadrata prodano je za 24 milijuna kuna od procijenjenih 73,5 milijuna kuna.

- Za dva tjedna ćemo uplatiti ostatak i tada će se moći reći da smo kupili Kamensko. Mi smo građevinska tvrtka i naravno da imamo planove, ali dok se ne završi prodaja nećemo s planovima u javnost - kaže nam Mario Biljan, direktor Anni Aurei. No ima dobre vijesti za bivše radnice.

- Planiramo dijelu bivših radnica ponuditi posao u sklopu naših novih planova. No jedno je sigurno, proizvodnja Kamenskog neće se nastaviti. Nešto drugo imamo u planu - otkriva nam Biljan. Dok se ne realiziraju ovi planovi, radnice najviše zanimaju plaće koje im duguju još od 2010. godine.

- Evidentno je da ako bi kupac položio kupoprodajnu cijenu da se neće namiriti cijeli iznos tražbine. Prva na redu isplate je Partner banka koja ima založno pravo, a onda svi ostali - kaže nam stečajni upravitelj Zdravko Mitak.

Hoće li i koliko radnice dobiti od 24 mil. kn, znat će se za dva do tri mjeseca. Inače, 2010. u stečaj se ušlo sa 7,5 mil. kn duga prema radnicama, a to se odnosilo samo na dvije zaostale plaće. Kad se zbroje svi dugovi za plaće, otpremnine i davanja, iznos je puno veći.
 

Idi na 24sata

Komentari 141

  • ružoman 30.03.2016.

    to je politika nasih ne skolovanih ljudi koji su profitirali a sad ljude koji su stvarali državu na ulicu i uzmi im sve jer prvo treba uljebima namiriti plaću, ma treba doci na trg 300000 na prosvjed pa nek se onda izvlace

  • DarkDarkDark 30.03.2016.

    Kao slucajno kupac je gle cuda jedan od donatora jos za vrijeme Sanadera i clan HDZ -a :) od procjenjene vrijednosti na 120 milijuna kuna....frajer otvori firmu prije par dana i kupi sve za 24 milijuna... Lopovi , banda ....

  • tanjaraf 30.03.2016.

    Radnice Kamenskog neće dobiti ništa. Dok dođu na red za naplatu, sve će već biti ocerupano. Grozno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare