Obavijesti

News

Komentari 141

Prodali Kamensko: Dio radnica će ostaviti, ali proizvoditi neće

Prodali Kamensko: Dio radnica će ostaviti, ali proizvoditi neće
1

Novi vlasnik Kamenskog kaže da proizvodnju sigurno neće nastaviti, ali će dijelu radnica ponuditi drugi posao. O planovima ne želi govoriti dok se ne završi prodaja

VIDEO

Konačno smo odahnule. Našoj agoniji je došao kraj. Nadamo se da ćemo napokon dočekati isplatu pet zaostalih minimalaca plus dio otpremine. Nažalost, sedam naših kolegica nisu dočekale prodaju, kaže nam Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

Prošlo je pet godina, šest parnica i 14 dražbi otkako je 500-tinjak radnica Kamenskog završilo “na ulici”. Nekolicina ih se okupljala u parku ne bi li osmislile kako će dalje preživljavati. Bile su sretne ako bi skupile za jednu kavu da se sklone s kiše i dijele zajedničku muku. Grozaj se nada da je prodajom Kamenskog tvrtki Anni Aurei d.o.o. iz Križevaca agoniji došao kraj. Dvije zgrade i dvorište nešto veće od 6000 kvadrata prodano je za 24 milijuna kuna od procijenjenih 73,5 milijuna kuna.

- Za dva tjedna ćemo uplatiti ostatak i tada će se moći reći da smo kupili Kamensko. Mi smo građevinska tvrtka i naravno da imamo planove, ali dok se ne završi prodaja nećemo s planovima u javnost - kaže nam Mario Biljan, direktor Anni Aurei. No ima dobre vijesti za bivše radnice.

- Planiramo dijelu bivših radnica ponuditi posao u sklopu naših novih planova. No jedno je sigurno, proizvodnja Kamenskog neće se nastaviti. Nešto drugo imamo u planu - otkriva nam Biljan. Dok se ne realiziraju ovi planovi, radnice najviše zanimaju plaće koje im duguju još od 2010. godine.

- Evidentno je da ako bi kupac položio kupoprodajnu cijenu da se neće namiriti cijeli iznos tražbine. Prva na redu isplate je Partner banka koja ima založno pravo, a onda svi ostali - kaže nam stečajni upravitelj Zdravko Mitak.

Hoće li i koliko radnice dobiti od 24 mil. kn, znat će se za dva do tri mjeseca. Inače, 2010. u stečaj se ušlo sa 7,5 mil. kn duga prema radnicama, a to se odnosilo samo na dvije zaostale plaće. Kad se zbroje svi dugovi za plaće, otpremnine i davanja, iznos je puno veći.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...