To je to što me zanima!

Prodanović: Javnost je već odlučila tko je kriv za Kornate

Zar je on kriv što je bio jedan kanader i što četiri sata nakon što je tražio pomoć ta pomoć i došla, istaknuo je branitelj Dražena Slavice, Čedo Prodanović
Vidi originalni članak

Klima u javnosti bila je takva da se što prije nađe krivac za tragediju na Kornatu. Javnost je već odlučila tko je krivac i tužiteljstvo je išlo linijom manjeg otpora i odabrala Slavicu za Pedra, rekao je u završnim riječima branitelj Čedo Prodanović. 

Dodao je kako u optužnici nema ni riječi o tome kako je Slavica imao veze s eruptivnim požarom u kojem su izgorjeli vatrogasci. Istaknuo je da se tužiteljstvo bavi smicalicama te zapitao po čemu bi to Slavica bio odgovoran za stanje u sustavu koji nije funkcionirao. 

- Zar je on kriv što je bio jedan kanader i što četiri sata nakon što je tražio pomoć ta pomoć i došla - dodao je Prodanović. 

Presuda Draženu Slavici očekuje se sljedećeg tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • SaTa_1 05.09.2013.

    Onaj tko je bio tamo dobro zna sto se dogodilo.Frane zna ali mu kosorica namjestila posao u HEP-u a zavrsio je i fakultet.U interesu mu je da suti.

  • Mladen Matanic 04.09.2013.

    Ja osobno nikad nisam ni vjerovao u zapovjedni lanac ako je dokazano da je Slavica naredio da se ti dečki spuste na tu užarenu golet mislim da nema uopće razmišljanja tko je kriv,to nije imalo potrebe ni gasiti i bitno je u kojem je vremenu poslao pomoć. To je bila njegova nadležnost ostalo sve je moralna odgovornost nadređenih i bilo je u pitanje dali je netko trebao dati ostavku ostavku.

  • nina04 04.09.2013.

    Neka visi Pedro! On je žrtveno janje. Svi znaju da su maloljetnici i prije gasili požare takvog rizika(nikakvog jer se radi o malo niskog raslinja)te su roditelji i sami molili da im prime djecu. Ovaj put se radilo o nečem što nema veze sa požarom i sve je pošlo po zlu.Istina se krije a netko mora odgovarati. Može biti svakakav ali za ovo nije kriv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare