To je to što me zanima!

Prodavači su i dalje u štrajku; Linić: Maknut ćemo siledžije...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Udruge hrvatskih tržnica najavio je da će se u ponedjeljak svi okupiti na Markovu trgu. Linić, pak, ne posustaje: 'Uvest ćemo reda, Zakon će se poštovati'
Vidi originalni članak

Već treći dan traje štrajk prodavača sa zagrebačkih tržnica zbog uvođenja fiskalizacije. U srijedu se oko 200 prodavača opet okupilo na Dolcu, te su otišli do Porezne uprave. Tamo će, kažu, pokušati doći do rješenja problema. Najavili su da će, između ostalog predložiti i paušalno oporezivanje. 

Podsjetimo, ministar financija Slavko Linić u utorak je odbacio njihov prijedlog da fiskalizacija zaobiđe hrvatske tržnice. 

Predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Niko Pervan najavio je da će se, ako u srijedu ne pronađu rješenje, u ponedjeljak okupiti na Markovu trgu.  

- Imam obećanje da će doći prodavači s tržnica iz cijele Hrvatske. Iz Splita, Zadra, Đakova, Osijeka, Karlovca... - rekao je Pervan. 

Prodavači traže rješenje u Poreznoj upravi

Štrajkašima su u središnjem uredu Porezne uprave obećali razgovor s višim dužnosnicima, a očekuju, kako je rekao Pervan, i ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec ili njezinu zamjenicu.  

- Imamo tri opcije koje ćemo ponuditi, te se nadam da ćemo u konstruktivnom razgovoru naći rješenje. Ako je Linić napravio izuzetke za Croatia Airlines, za kioske te veterinare, ne vidim zašto ne bi riješio problem na tržnicama - rekao je Pervan. 

Linić: Imali su vemena da se pripreme, maknut ćemo sve siledžije

No, ministar Linić i dalje ne odstupa od svojih stavova i uvođenja fiskalizacije na tržnice. On je u srijedu to još jednom ponovio u emisiji Hrvatskog radija 'A sada vlada Vlada', najavivši beskompromisnu borbu protiv sive ekonomije. 

- Svi su imali vremena da se pripreme, pa i gradske tržnice koje trebaju pružiti bolji servis korisnicima prostora na tržnicama. U ovih mjesec dana mi ćemo uvesti reda, maknut ćemo sve siledžije, koji ne poštuju hrvatske zakone, ali Zakon o fiskalizaciji će se poštivati. Stat ćemo na kraju švercu, krađama, prodaji svakakvih proizvoda, radu na crno, sivoj ekonomiji na tržnicama - kazao je Linić. Najavio je i veći nadzor i kontrole. 

Prodavače podržala i udruga Zviždač

Valja spomenuti kako je prodavačima s tržnica u srijedu podršku dala i Udruga Zviždač. 

- Na tržnicama se ne događa kriminal, već u INA-i i drugim firmama - rekla je predsjednica Udruge Vesna Balenović te poručila ministru Liniću da ne muči cijelu naciju, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • Ciccio 05.07.2013.

    Liniću samo hrabro da se napokon Hr počisti od svih silnim mutikaša....

  • omix 04.07.2013.

    cuj balenovicka daje podrsku svercerima,stvarno je to malo cudno,veeeesna sta ti bi

  • najiram 10 04.07.2013.

    takoje liniču to su kulaki treba im sve nacinalizirati...... kaj oni misle da imaju pravo glasa pa u fašizmu nema niko pravo glasa...zato sa njima u jasenovac......

Komentiraj...
Vidi sve komentare